Esmer Alimanović: Uvijek sam imao želju da predstavljam i promovišem lijepe stvari naše zemlje

297

Veliki broj mladih ljudi iz Visokog, kao i okolnih gradova, u proteklim godinama je bio dio projekta istraživanja u Visokom, a ta praksa je nastavljena i ove sezone, kroz Školu za vodiče Fondacije. Esmer Alimanović iz Visokog je jedan od novih vodiča, a u kraćem razgovoru nam je otkrio kako se prijavio, te kakva su dosadašnja iskustva.

MARKETING

– Oduvijek sam imao želju da predstavljam i promovišem našu zemlju po nečemu lijepom, i kada sam čuo za Školu za vodiče Fondacije, osjetio sam da je to ta prilika i to mjesto sa kojeg je moguća pozitivna promocija ove zemlje i naših ljepota. Prošao sam kao i ostale kolege obuku, položio testove i počeo raditi kao vodič. – priča Esmer.

Ranije je živio u Njemačkoj, bavio se i nogometom, a nakon povratak u Bosnu i Hercegovinu, imao je želju upisati Turističku školu.

– Nakon povratka u BiH imao sam namjeru upisati Turističku školu, a u međuvremenu se desila Škola za vodiče, koja me privukla i sada sam tu. Želja mi je bila raditi ono što volim, a kroz ovaj period rada, zavolio sam ovaj posao. Inače, govorim engleski i njemački jezik, a što se tiče samog kolektiva i kolega, prezadovoljan sam ekipom, kolegama, koji su mi mnogo pomogli i kojima se zahvaljujem. Kroz ovaj rad svakodnevno upoznajemo nove ljude, prenosimo im naša iskustva, a cilj je da odu što zadovoljniji i prenesu dalje svoje utiske, ali i da nam se ponovo vrate. Naravno, i u budućnosti se vidim na ovom mjestu i nadam se da ću i dalje obavljati ovaj divni posao vodiča u Fondaciji. – kazao je Alimanović.

 

 

 

 

Visoko.co.ba/Piramidasunca.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.