Naslovnica ZDK Kultura Evolucija Ex-...

Evolucija Ex-Yu rocka Omladinskog hora 15. decembra u BNP Zenica

26

Seriju tradicionalnih novogodišnjih koncerata, koja traje dvije decenije, Omladinski hor Zenica nastavlja i krajem ove godine. Tako će u subotu, 15. decembra u 20 sati u velikoj sali Bosanskog narodnog pozorišta biti održan koncert “Evolucija Ex-Yu rocka”.

Kako je za Zenicablog najavio prvi čovjek ovog hora profesor Milenko Karović, solisti na ovom koncertu će biti Merima Mustafić, Tea Tešnjak, Ajdin Huskić i Alen Seferović.

– Namjera nam je da podsjetimo na neke starije hitove, iz svih država bivše Jugoslavije. Tako će publika u BNP-u moći poslušati horske izvedbe pjesama “Balerina” grupe “Makadam”, “Počnimo ljubav iz početka” Beti Đorđević, “Grudi Balkanske” benda “Posljednja igra leptira”, te “Ima neka tajna veza”, “Snijeg, ruzmarin i šaš”, te “Tako ti je mala moja, kad ljubi Bosanac” antologijskog “Bijelog dugmeta”, kaže Karović.

Kad smo kod antologijskih bendova, publika u BNP-u će moći poslušati i horske izvedbe sarajevskih “Indexa” – “Plima” i “Snijeg pade, na behar, na voće”, “Etida” u originalu “Korni grupe”, te “Ti samo budi dovoljno daleko” Generacije 5., “Dođi” i “Jesen u meni” zagrebačkog “Parnog valjka”, “Pogledaj dom svoj, anđele” beogradske “Riblje čorbe”, “Ako su to samo bile laži” i “Neka se ljubi Istok i zapad” sarajevskog “Plavog orkestra”, “Maljčiki” još jednog antologijskog Ex-Yu benda “Idoli”, ali i “Krčmarska Moskva” sarajevskog “Bolera”……

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Visoko.co.ba/Zenicablog.com

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.