Evropa može postići kolektivni imunitet do 14. jula

117

Evropa može postići kolektivni imunitet do 14. jula, ocijenio je u nedjelju evropski povjerenik za unutrašnje tržište Thierry Breton i naglasio očekivano povećanje isporuka vakcina.

MARKETING

“Uzmimo simboličan datum, 14. jula imamo mogućnost postizanja imuniteta na razini kontinenta“, izjavio je na francuskom kanalu TF1, dodavši:

“Znamo da za pobjedu nad tom pandemijom postoji samo jedno rješenje, a to je vakcinisanje. Vakcine stižu. Između marta i juna bit će isporučeno između 300 i 350 miliona doza vakcina”, precizirao je.

Evropski povjerenik Breton je rekao da se očekuje povećanje isporuka vakcina u Evropi s 60 miliona doza isporučenih u martu, 100 miliona u apriluu, 120 u maju itd.

Rekao je da sada 55 kompanija u Evropi proizvodi vakcine, prenosi Hina.

Visoko.co.ba/vijesti.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.