Evropska komisija: Vrijeme je za oživljavanje turizma

106

Evropska komisija preporučila je ublažavanje restrikcija za neesencijalna putovanja iz inostranstva.

MARKETING

Prema tim planovima, svima koji su primili posljednju dozu vakcine koje je odobrila EU najmanje dvije sedmice prije toga, bit će dozvoljeno putovanje, javlja BBC.

– Vrijeme je za oživljavanje turističke industrije EU i za ponovno uspostavljanje prekograničnih prijateljstava na siguran način – napisala je na Twitteru predsjednica EU komisije Ursula von der Leyen.

EU trenutno dozvoljava samo neesencijalna putovanja iz sedam zemalja.

Ali prijedlozi će sadržavati i “hitnu kočnicu” koja omogućava državama članicama da brzo uvedu restrikcije na putovanja kao odgovor na nove varijante ili pogoršanje zdravstvene situacije u zemljama koje nisu članice EU.

Ove revizije će se vršiti svake dvije sedmice. Rasprave o planovima pokretanja turizma započet će u utorak.

EU je već najavila planove za digitalni certifikat koji bi obuhvaćao sve koji su ili cijepljeni protiv Covid-19, imaju negativan test ili su se nedavno oporavili od te bolesti.

Visoko.co.ba/vijesti.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.