Facebook priprema smartwatch s dvije kamere

45

Kompanija Facebook razvija svoj prvi smartwatch, koji će se pojaviti na ljeto 2022. godine.

MARKETING

Pametni sat će imati dvije kamere te će se moći odvojiti od narukvice kako bi se pravile fotografije i snimali klipovi, a potom dijelili putem Facebookovih aplikacija uključujući Instagram.

Kamera na prednjoj strani sata je primarno namijenjena obavljanju videopoziva, dok se stražnja kamera s autofokusiranjem (1.080p) može koristiti za snimanje kada se odvoji od kućišta na zglobu napravljenog od nehrđajućeg čelika. Facebook želi i da druge kompanije prave dodatke za spajanje kamere na različite stvari poput ruksaka.

Ideja je da se korisnici motivišu da koriste pametni sat kao i pametne mobitele, a sve je dio plana direktora Facebooka Marka Zuckerberga da proizvede više uređaja koji “zaobilaze” Apple i Google, dvije dominantne platforme za mobitele koje uveliko kontrolišu Facebookove mogućnosti da dospiju do ljudi.

Apple se agresivno pozicionirao kao zaštitnik privatnosti ograničavajući različite vrste podataka koje aplikacije poput Facebooka prikupljaju, dok se Facebook vezuje za različite skandale povezane s korištenjem podataka korisnika.

Sat će biti dostupan sljedeće godine u bijeloj, crnoj i zlatnoj boji, a koštat će oko 400 dolara.

 

 

 

 

 

 

Visoko.co.ba/klix.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.