Fahrudin Aščalić Prihvati odgovornost za grad Visoko na izborima 2020.

1145
Fahrudin Aščalić

Nikad lošiji trenutak za kandidate na lokalnim izborima 2020. g., jer privredna recesija uzrokovana pandemijom virusa (COVID-19), ne pokazuje ništa dobro. U cijeloj Bosni i Hercegovini stalne prepirke i nejedinstvo. No, cjelokupna situacija za buduće kandidate na lokalnim izborima predstavlja idealnu priliku za osvajanje mandata, samo treba imati želju da se nastavi zajednički rad bez obzira iz koje stranke ili koalicije zauzeli svoje pozicije u gradovima i općinama.

MARKETING

Izlazim na izbore i glas dajem kandidatima koji pokazuju da više žele demokracije i veću sigurnost građana u Visokom.

Izabrani kandidati moraju imati hrabrosti za popravljanje i postupno poboljšanje za napredak u životnom standardu građana. Ne bi trebali imati nikakav povod za pesimizam. Naša (visočka) privreda je zdrava a sposobnost u međunarodnoj konkurenciji čvrsta. Tako će ostati ako se bude radilo na potrebnim strukturalnim promjenama, na modernizaciji.

Inovacije, investicije i konkurencija velike su šanse u ovom vremenu. Privredna strana razvoja u sve većoj mjeri će određivati i socijalne i političke uslove i uslove u duhovnom stvaralaštvu našeg društva. Brza preorijentacija za poslodavce treba da bude bolja šansa za budućnost. Godine koje su pred nama zbog pandemije virusa (COVID-19) bit će teške, ali mi moramo pokazati da smo akciono sposobni i želimo da djelujemo i da ne želimo biti „objekt historije”.

Nama treba gradonačelnik/ca kao promišljeni kormilar koji ima jasan pogled u budućnost koji vodi a ne upravlja.

Na nama je ocijeniti a ocjena vrijedi samo ako je uspoređujemo s drugima.

 

Visoko.co.ba/Fahrudin Aščalić

Komentari

komentara