Fahrudin Radončić novi-stari predsjednik SBB-a

498

Kongres Saveza za bolju budućnost /SBB/ jednoglasno je danas izabrao Fahrudina Radončića za predsjednika stranke u narednom mandatu.

MARKETING

Radončić je nakon izbora rekao da će sav svoj intelektualni kapacitet i energiju uložiti da opravda povjerenje.

“Trudiću se da gradimo moćan i referentan projekat koji će ponuditi mnogo pozitivne energije, ekonosmki razvoj BiH, da pravimo državu koja će ohrabrivati integracije i bolji život i ostavljati što manje prostora korupciji, siromaštvu i bilo kojem obliku radikalitacije”, rekao je Radončić.

On je zahvalio Kongresu za ukazano povjerenje, prenosi “Dnevni avaz”.

Radončić je podsjetio da je, kada je SBB osnovan, to bio svojevrsni referendum jer je na poziv da mu se pridruže u osnivanju nove političke partije koja je imala za cilj da bude alterantiva lošem stanju u zemlji došlo više od 50.000 upisnica, dok se taj broj danas popeo na 200.000.

“Građani su pokazali da žele promjenu političke karte BiH. Na ovim izborima bili smo ubjedljivo treći, a uprkos ogromnoj negativnoj kampanji protiv nas, postali smo druga stranka u Federaciji BiH”, rekao je Radončić.

Kongres SBB, kome je prisustvovalo 550 delegata, održan je u Boanskom kulturnom centru Tuzla.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.