Fahrudin Radončić zvanični kandidat SBB-a za Predsjedništvo BiH: Bit ću proaktivan, inventivan, ekonomski mobilan

124

Fahrudin Radončić kandidat je za bošnjačkog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, potvrđeno je večeras nakon Konvencije SBB-a u Sarajevu.

MARKETING

Radončić je u obraćanju javnosti poručio da je zahvalan članstvu SBB-a što su mu iskazali povjerenje da bude kandidat na predstojećim izborima u BiH.

Također,  prije obraćanja kao kandidat za člana Predsjedništva BiH, zahvalio se svima prisutnima, a posebno pozdravio Lars-Gunar Vigemarka (Lars-Gunnar Wigemark), šefa Delegacije EU u BiH i specijalnog predstavnika EU koji je svojim prisustvom uveličao večerašnju Konvenciju SBB-a.

“Čuli ste ove podatke i to koliko je članstvo SBB-a uvjereno u mene da mogu vratiti Bosnu i Hercegovinu u stanje izvan stalnih konflikata, stabilizirati političku i ekonomsku situaciju, učiniti da ova zemlja bude bolja, složnija i prosperitetnija.Iskreno, nisam bio veliki entuzijasta da se prihvatim ovog teškog i nadasve odgovornog liderskog posla, ali postoji nešto što se zove lična, politička, stranačka i državnička odgovornost prema ljudima i ovoj zemlji.” kazao je Radončić večeras.

Bit ću proaktivan, inventivan, ekonomski mobilan. Čast je raditi za BiH, za njene građane i uvijek ću voditi računa o svima, a naročito o Bošnjacima. Onako kako to sada radim u Domu naroda PSBiH. Nije velika politička mudrost pratiti Dodika u populizmu, ili eventualno nekog njegovog budućeg nasljednika, i nasjedati na uvredljive provokacije. Politička će mudrost prvoga reda biti da se srpski političari u BiH s kolosijeka konflikata usmjere na kolosijek takmičenja u izgradnji novih vrijednosti i poboljšanje života svakog građanina.”, dodao je na obraćanju.

“Smatram da dolazi vrijeme da u tom smislu domaći politički faktor preuzme više odgovornosti i napokon ponudi inovativan pristup kao odgovor postdejtonskom jačanju tenzija. Kod Bošnjaka se treba pojaviti pragmatična politika koja će između dvije krajnosti – a to su populistička konfliktnost i s druge strane poltronerija i podaništvo – tražiti liniju principijelnog srednjeg puta.”, istakao je Radončić.

Trudit ću se da gradimo moćan i referentan politički projekt nacionalne sloge koji će ponuditi puno pozitivnih inovacija, mnogo pozitivne energije, ekonomski i demografski razvoj i državu u kojoj nikome neće biti tijesno. Trudit ću se da zajedno s vama i drugim političkim strankama pravimo državu koja će svojom efikasnošću i racionalnošću ohrabrivati integracije, bolji život, a ostavljati što manje prostora za korupciju, nepotizam, siromaštvo i posljedično, radikalizam i dezintegraciju.”, istakao je Fahrudin Radončić na večerašnjoj Konvenciji SBB-a u Sarajevu

Komentari

komentara