Naslovnica Lokalne Teme Kultura FOTO / Fantas...

FOTO / Fantastičan nastup Gorana Karana i “Vagabundo benda” za kraj drugog dana festivala

534

Fantastičnim nastupom Gorana Karana i benda „Vagabundo“ zatvoren je drugi dan „Summer SolsticeFestivala“, a Arheološko-turistički park „Ravne 2“ tokom cijelog drugog dana bio je ispunjen stotinama posjetilaca iz cijele BiH, ali i preko 30 zemalja Evrope i svijeta.

Drugi dan festivala obilježilo je predavanja Ken Rohla iz SAD-a, a zatim se program preselio na Ljetnu pozornicu festivala gdje su se smjenjivali brojni izvođaći. HareKrishna, Dave Norwoods, Peter Finc, Yantara Jiro i drugi zagrijali su atmosferu među publikom pred glavni nastup večeri, Gorana Karana.

Smjenjivali su se hitovi „Vagabundo“, „Lipa si, lipa“, „Ne šalji lađe“, „Ljubim te ljubim“…i brojni drugi, a mnogobrojna publika je horski pjevala sa velikom regionalnom zvijezdom.

Na kraju nastupa Goran se još jednom zahvalio na prekrasnoj atmosferi „kakvu je moguće doživjeti samo u Visokom i Bosanskoj dolini piramida“, ali i dao jedno zanimljivo obećanje, a to je da ga možemo očekivati i naredne godine, ali ovaj put sa još jednom velikom zvijezdom, Severinom.

Ono što je sigurno, iako ovogodišnji festival ulazi tek u drugu polovinu, pripreme za narednu godinu su već počele. Pored Goranove najave, pregovori sa još nekim zvijezdama su u toku, a publika u Visokom naredne godine bi mogla uživati i u jednom spektakularnom nastupu, bh.benda, koji je poznat i tražen širom Evrope i svijeta.

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.