Kultura

Faris Pinjo još jedan Visočanin koji učestvuje na SFF-u: Dio glumačke postave iz filma “Selma”

Nakon što je svoje učešće na platformi za mlade Sarajevo Film Festivala, pod nazivom TeenAction, obznanio mladi visočki režiser Suad Hadžimehanović, još jedan Visočanin predstavljat će naš grad na ovogodišnjoj najvećoj filmskoj smotri Balkana. Naravno, riječ je o Farisu Pinji, studentu Akademije scenskih umjetnost Univerziteta u Sarajevu, koji ovog puta učešće uzima kao jedan od glumaca u filmu “Selma”.

Faris, koji je široj javnosti u Visokom, ali i BiH, poznat po brojnim umjetničkim dostignućima, ali i učešću u regionalnom show programu X Factor Adria, već je izrastao u sjajnog glumca koji je nerijetko dio brojnih umjetničkih projekata u brojnim sarajevskim produkcijama. Ovog puta na SFF-u predstavit će se kroz film “Selma”, kojis e takmiči u kategoriji BH Film, a koji je režirao Marko Dugonjić.

Riječ je o kratkometražnom filmu, koji govori o Selmi, a opis filma u kojem stoji “Selma živi u svijetu muškaraca. Ona ima pravo ponašati se jednako kao i muškarci.” govori o tome da su kreatori ovog ostvarenja kroz film pokušali istražiti život žena u stereotipnom svijetu u kojem su muškarci “jači spol”.

U svakom slučaju sigurni smo da Faris neće iznevjeriti visočku publiku, te da je pred njim blistava karijera, zbog čega mu želimo svu sreću, kao i filmskom ostvarenju kroz koji će ostvariti učešće na ovogodišnjem Sarajevo Film Festivalu.

Komentari

komentara

Najnovije

PRATITE NAS NA:
fb128 rss128 tw128 yt128
Iza svakog od nas stoji jedan od nas.
KONTAKT
info@visoko.co.ba
marketing@visoko.co.ba
+387 61 269131
Ulica Musala br. 1

Copyright © 1998-2019 VICOBA d.o.o. Visoko

Na Vrh