Faruk Kulović kandidat za trenersku klupu Mladosti Doboj Kakanj

596
Faruk Kulović

Ekipa Mladost je nakon debakla u prvom kolu nove sezone nogometne Premiejr lige u potrazi za trenerom koji će na klupi naslijediti Fahrudina Šolbića. Spominju se već neka imena, ali je najzvučnije je svakako ono Faruka Kulovića, nekadašnjeg trenera visočke Bosne, koji ima veliko iskustvo rada u našem, ali i inozemnom nogometu.

MARKETING

Tačnije, Kulović je do sada stekao zavidno iskustvo vodeći domaće ekipe Goška, Goražda, te ekipu Olimpika, dok je van naše zemlje vodio najbolje ekipe u Kuwaitu, Omanu, Sudanu i Saudijskoj Arabiji. Također, i na reprezentativnom planu ostvario je dobre rezultate, kada je sa klupe vodio A reprezentaciju Kuwaita.

Kulović bi definitivno bio odlično rješenje za komšije iz Doboja kod Kaknja, jer je Mladost mlada ekipa, a zna se da Kulović upravo sa takvim profilom timova zna napraviti dobar posao i to je već dokazao. Osim toga, Kulović vrlo dobro poznaje mentalitet igrača sa kojima bi radio, što bi mogla biti velika prednost.

Sam Kulović nam kaže da je i za njega klupa Mladosti izazov.

“Imam dogovoren angažman u UAE, tačnije u Dubajiu, međutim, sve ovo što se dešava zbog pandemije koronavirusa pravi velike problema svima, pa tako i meni. Trenutno sam tu, a Mladost treba trenera i zaista bih sa velikim zadovoljstvom prihvatio taj izazov, jer vjerujem da sa tom mladom ekipom mogu napraviti dobar posao”, rekao nam je Faruk Kulović.

 

Visoko.co.ba/Redakcija

Komentari

komentara