Federalni premijer Novalić: Zaposlit ćemo 10.000 mladih do kraja 2015. godine

627

Federalni premijer Fadil Novalić najavio je, gostujući na TV1, zapošljavanje 10.000 mladih ljudi do kraja ove godine. Novac za poticaje za zapošljavanje planira se osigurati kroz uštede u postojećem rebalansu budžeta.

MARKETING

– Tih 200 miliona KM od MMF-a moramo zamijeniti sa 200 miliona KM komercijalnog kredita. Na drugoj strani, ušteđenih 20 miliona KM iz naših moratorija i materijalnih troškova u Vladi FBiH. Mi taj novac preusmjeravano na poticaje prvom zapošljavanju mlađih od 30 godina. – pojašnjava Novalić.

Naglašava kako se samo na osnovu ovih ušteda planira uposliti pet do sedam hiljada ljudi. Imamo cilj da do kraja godine zaposlimo 10.000 ljudi. Mislim da ćemo to sigurno moći – poručio je premijer Federacije BiH.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.