Fenan Salčinović: Neću zatvoriti vrata kluba makar halalio sve, a meni su dužni duplo više nego njima svima zajedno

176

NK Čelik nalazi se u velikim problemima nakon što je klub suspendovan zbog dugovanja prema bivšim igračima i uposlenicima. Zeničani nisu mogli igrati meč u nedjelju protiv Željezničara koji je na kraju registrovan rezultatom 3:0 za Plave.

MARKETING

Zeničani su imali rok do meča sa Željom da isplate sva dugovanja koja potražuju bivši igrači u iznosu od nekih 100.000 KM, ali klub to nije uradio i na kraju je utakmica otkazana. Čelik je dobio jasno upozorenje da se ova dugovanja moraju isplatiti do petka inače će klub biti izbačen iz Premijer lige BiH.

Nakon svega pojavio se i novi problem, a to je da je dojučerašnji direktor kluba, Ismet Đugum, također tužio klub i da potražuje iznos od 45.000 KM što će u narednom periodu sigurno stvoriti nove probleme Čeliku.

Poslije svih dešavanja koja su zadesila klub s Bilinog polja kontaktirali smo i igrača ovog tima Fenana Salčinovića koji je uvijek maksimalno korektno i iskreno pričao o svemu. Igrač Čelika zna u kako teškoj situaciji se nalazi klub, te da je vrijeme da se to konačno promijeni.

“Situacija nije nimalo pozitivna u ovom trenutku. Nije se smjelo desiti nikad oveko nešto. Šta da kažem, svima su puna usta ljubavi o Čeliku, a svi rade protiv kluba i tako je već godinama. Svi koji su dolazili gledali su samo sebe i svoje interese. Malo ko je doprinio klubu u zadnjih 20 godina i mahom su dolazili ublehaši koji su naštetili Čeliku i klub sada grca u problemima”, rekao je Salčinović i nastavio.

“Nijedan navijač Željezničara, Sarajeva, Zrinjskog, Veleža, Slobode… ne želi da Čelika nema. Isto tako mislim da je Čelik najveći simbol Zenice i nije to to bez kluba. Trebaju se svi uključiti od političara, pa do vlasnika kluba da riješe problem kako bi Čelik opstao. S ovim funkcionisanjem i ljudima koji su blokirali klub ne može više i to je svima jasno”.

On se osvrnuo i na to da li su možda igrači koji su tužili klub imali neko drugo rješenje da dođu do novca.

“Nezahvalno je iz moje pozicije govoriti o tome. Nisam pobornik da se klub na ovakav način blokira, ali sigurno da oni traže svoja prava i novac koji su zaslužili i pošteno i časno zaradili. Ružno je sada birati strane. Optužiti nekog ko traži svoje pare bilo bi neprimjereno s moje strane, ali ja uvijek moram stati na stranu kluba u kojem sam se faktički rodio i nadam se da će se izvući iz ovoga”.

“Što se tiče navijača oni su ovo najmanje zaslužili. Imamo korektan odnos i uvijek ćemo imati, ali kada se sabere sve oni prolaze kroz 20 godina patnje. Možda godinu ili dvije je bilo sve uredno, ali većinom je to bilo 20 godina patnje kada se sve sabere. Ovaj klub to ne zaslužuje. Dosta nepravde je učinjeno od ublehaša koji su bili u klubu. To izadje na površinu, a šta će još izaći samo dragi Bog zna”.

Osvrnuo se i na to da je dojučerašnji direktor tužio klub.

“Nadam se da će se problemi riješiti, ali njih je sve više. Dolaze nove tužbe od ljudi koji su bili tu prije 20 dana. Mogu i ja tužiti da se ne igra protiv Zvijezde, da blokiram klub i šta onda. Treba tražiti neka druga rješenja. Oni svi kada kada se saberu ne mogu se porediti sa mnom i koliko klub meni duguje, to je duplo više neko svima njima zajedno. Čekaju se bolji dani i sigurno neću dopustiti da ja budem taj koji će zatvoriti vrata kluba makar i halalio sve to”, zaključio je Salčinović na kraju razgovora za

visoko.co.ba/SportSport.ba.

 

Komentari

komentara