Film “Never Leave Me” rediteljice Aide Begić bit će prikazan na Edinburgh Film Festivalu

Film "Never Leave Me" bh. rediteljice Aide Begić u selekciji je Međunarodnog Edinburgh Film Festivala (EIFF) koji će biti održan od 20. juna do 1. jula.

30

Film će biti prikazan 23. juna u sklopu programa European Perspectives strand.

“Never Leave Me” je treći igrani film Aide Begić koji donosi priču o sirijskoj djeci, izbjeglicama i siročadi koja žive na jugoistoku Turske. Radnja filma zapravo je zasnovana na istinitim pričama i sudbinama djece iz Gaziantepa i Šanlirufe koja su ostvarila uloge u ovom filmskom ostvarenju.

Premijerno je prikazan u oktorbru prošle godine na Antalija Film Festivalu kada su projekciji filma prisustvovala i djeca iz Sirije koja su učestvovala u filmu.

“S djecom je divno raditi ukoliko nađete dovoljno motivirane i talentirane mališane, a i ako im znate pravilno pristupiti. Mi smo prošli godinu dana radionica, probnih snimanja i priprema prije nego smo odabrali djecu koja su najbolja za film. Tokom snimanja oni su se ponašali profesionalno i ozbiljno. Djeca su ozbiljni ljudi, ali ih mi često ne shvatamo ozbiljno”, rekla nam je Aida tom prilikom.

Ove godine na Edinburgh Film Festivalu bit će prikazan 121 film, od čega će 21 film imati premijeru.

klix.ba/visoko.co.ba

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.