Film “Scream for me Sarajevo” od subote se prikazuje i u Japanu

Nakon što je obišao kina širom SAD-a, film bh. produkcijske kuće Prime Time "Scream for me Sarajevo" bit će prikazan i u Japanu.

125

Premijerna projekcija bit će upriličena u subotu, 9. juna, u Tokiju, a potom i u Osaki. Film će biti na repertoaru do 15. juna.

MARKETING

Foto: Klix.ba

Za “Scream for me Sarajevo” važi da predstavlja najznačajniji dokumentarni film o opsadi Sarajeva. Dokumentarac u fokusu ima koncert engleskog pjevača kultne heavy metal grupe Iron Maiden Brucea Dickinsona u ratnom Sarajevu 1994. godine. U filmu su se uspjeli uklopiti svi segmenti i akteri ovog događaja koji je na trenutak sve građane Sarajeva sklonio od ratnih strahota i užasa. Ispričana je priča o opsadi Sarajeva i nevjerovatnom duhu građana.

Adnan Čuhara, direktor i producent kuće Prime time, potpisao je ugovor s engleskom distribucijskom kućom Eagle Rock Entertainment – Universal za veliku svjetsku distribuciju filma reditelja Tarika Hodžića i scenariste Jasenka Pašića. Od premijere na Sarajevo Film Festivalu “Scream for me Sarajevo” je osvojio tri nagrade i oborio nekoliko festivalskih rekorda.

klix.ba/visoko.co.ba

Komentari

komentara