Pozitivno Visoko

Fondacija APBPS: Proširen park u Parku Ravne 2, pripreme za novu sezonu u punom jeku

Turistička sezona 2019. donijela je povećanje posjeta tunelima Rvne, ali i udvostručenje posjeta ‘Arheološko-turističkom parku Ravne 2’. Potreba za parking prostorom je proporcionalno rasla.

Skromni i uski prilazni put kompleksu Ravne odavno je nedovoljan za normalno odvijanje turističkog saobraćaja. Novi Regulacioni plan ‘Ravne’ trebat će definirati dugoročno rješenje za povećani turistički interes u dekadama koje su pred nama.

Fondacija ‘Arheološki park: Bosanska piramida Sunca’ uspjela je u saradnji sa Vladom ZDK i Gradom Visoko učiniti prve korake u asfaltiranju parkinga i nekoliko pristupnih puteva parku Ravne 2 i Aero banji.

Ovog proljeća Fondacija je, u dogovoru s gradskom administracijom, uredila parking prostor na Ravnama koji je bio spasonosno rješenje za vikend gužve. Međutim, i njegov kapacitet je postao nedovoljan tako da je Fondacija krajem oktobra i početkom novembra pristupila raščišćavanju terena i nasipanju dodatnih 1.500 kv.m., kako bi spremno ušla u sezonu 2020. Ovaj parking namijenjen je autobusima, kombijima i višku manjih automobila koji ne mogu biti parkirani bliže tunelima i parku.

 

Visoko.co.ba/Semir Osmanagić Facebook page

Komentari

komentara

Najnovije

PRATITE NAS NA:
fb128 rss128 tw128 yt128
Iza svakog od nas stoji jedan od nas.
KONTAKT
info@visoko.co.ba
marketing@visoko.co.ba
+387 61 269131
Ulica Musala br. 1

Copyright © 1998-2019 VICOBA d.o.o. Visoko

Na Vrh