Forbes: The Rock je najplaćeniji glumac na svijetu u 2019. godini

218

Dwayne Johnson, poznatiji kao The Rock, našao se na vrhu liste najplaćenijih glumaca godine, navodi se u posljednjem godišnjem izvještaju Forbesa. Lista najplaćenijih glumica tek bi trebala biti objavljena u petak, piše BBC News.
The Rock je zasjeo na tron nakon što je prošle godine s zaradom “disao za vratom” Georgeu Clooneyju koji se na novom spisku ne nalazi čak ni među prvih deset najplaćenijih glumaca za proteklu godinu.

Naime, zarada Georgea Clooneyja na listi za 2019. godinu svela se na prodaju tekile koju proizvodi njegova privatna kompanija, u ugovoru vrijednom milijardu dolara.

Dwayne Johnson je ove godine zaradio čak 89,4 miliona dolara, a interesantno je da je prošle godine njegova zarada bila znatno veća, tj. 2018. godine ovaj glumac je dobio čak 119 miliona dolara.

Važno je istaći da je ova lista kreirana na osnovu ukupne zarade slavnih, uključujući i prihode od brendova u njihovom vlasništvu ili reklama koje su snimali za druge kompanije. Primjerice, Dwayne Johnson je u protekloj godini pokrenuo vlastitu liniju sportske odjeće koju distribuira Under Armour.

Na drugom mjestu, odmah iza The Rocka, nalazi se Chris Hemsworth sa zaradom od 76,4 miliona, a treći je Robert Downey Jr sa 66 miliona dolara.

Među prvih deset glumaca se nalaze i Akshay Kumar, Jackie Chan, Bradley Cooper, Adam Sandler, Chris Evans, Paul Rudd i Will Smith.

 

Visoko.co.ba/klix.ba

Komentari

komentara