Ford Mustang Shelby GT500 po prvi put u akciji

49

Novi dan, novi video sa Goodwood festivala brzine. Naravno, ovaj video smo apsolutno morali da podijelimo sa vama, jer na njemu vidimo novi Ford Mustang Shelby GT500. Za volanom ovog modela bio je Von Gitin Džunior.

MARKETING

Najsnažniji Ford legalan za javne puteve imao je svoj debi na festivalu brzine u Velikoj Britaniji. Planirano je da njegova prodaja krene već na jesen.

Naime, Ford Mustang Shelby GT500 će se prodavati po uvodnoj cijeni od 73.995 dolara u SAD. Otprilike po istoj toj cijeni prodaje se i Dodge Challenger SRT Hellcat Redeye.

Taj model je za 500 dolara jeftiniji, ali je i snažniji od Fordovog modela. Njegov 6.2-litarski V8 agregat sa kompresorom razvija 797 KS i 956 Nm obrtnog momenta.

Sa druge strane, Ford Mustang Shelby GT500 posjeduje V8 agregat zapremine 5,2 litara, sa kompresorom. Taj agregat razvija 760 KS (567 kW) i 847 Nm obrtnog momenta. Međutim, uprkos činjenici da je slabiji od modela Redeye, Mustang Shelby GT500 iz mjesta do 100 km/h ubrzava za isto vreme (3,5 sekundi).

Procijenjeno je da Mustang Shelby GT500 četvrtinu milje (400 metara) može da pređe za manje od 11 sekundi, što je otprilike isto vrijeme koje je potrebno i njegovom najvećem konkurentu iz FCA grupacije. Naime, Hellcat Redeye četvrtinu milje prelazi za 10,8 sekundi pri čemu postiže maksimalnu brzinu od 211 km/h.

Sa većom snagom od nekih trenutnih egzotičnih super automobila (i daleko skupljih), i teorijskom mogućnošću da bude brži od njih, mislimo da će Ford Mustang Shelby GT500 biti jedan od onih automobila koji mijenjaju situaciju na tržištu.

U svakom slučaju, za sada bar možemo pogledati video i uživati u njegovom usponu na Goodwood brdo!

 

Visoko.co.ba/nezavisne.com

Komentari

komentara