Ford ne odustaje od monovolumena: Predstavljeni osvježeni modeli S-Max i Galaxy

82
Ford je za kupce u Evropi pripremio redizajnirana izdanja monovolumena S-Max i Galaxy koji se nude u kombinaciji s jednim od tri paketa opreme (Trend, Titanium i ST-Line), a veći Galaxy po prvi put se nudi i u opciji s Fordovim najbogatijim paketom opreme Vignale.

U standardnu opremu modela Galaxy Vignale, pored ostalog, spada kožom obložena unutrašnjost obogaćena detaljima od aluminija, kožom obložen grijani upravljač i grijana i hlađena prednja sjedišta s masažnom funkcijom, a najbolji paket opreme izvana otkrivaju posebni točkovi i mnogobrojni hromirani detalji.

MARKETING

U odnosu na veći Galaxy koji se nudi isključivo sa tri reda sjedišta, Ford će manji S-Max i dalje nuditi u kombinaciji sa pet ili sedam sjedišta, a oba modela ispod prednjeg poklopca kriju dvolitarski četverocilindarski turbodizelski EcoBlue motor s tri ponuđena nivoa snage (150, 190 i 240 KS).

Za prijenos snage na prednju osovinu, u slučaju najslabije verzije, kupac može birati između 6-stepenog ručnog i 8-stepenog automatskog mjenjača. 190 KS sa sobom donosi 8-stepeni automatski mjenjač i opcioni adaptivni pogon preko obje osovine, a s najsnažnijom biturbo verzijom vozač može računati na prednji pogon i 8-stepeni automatski mjenjač.

Visoko.co.ba/klix.ba

Komentari

komentara