Ford se vraća na sajam u Frankfurtu

59

Poslije odsustva sa nekoliko velikih evropskih sajamskih manifestacija, Ford je odlučio da na septembarskom frankfurtskom auto-salonu izloži svoje najnovije modele.

MARKETING

Među eksponatima na štandu Forda u Frankurtu naći će se restilizovani Explorer, kao i nova Kuga, potvrdili su iz ovog proizvođača u razgovoru za Automotive News.

Ta dva modela dio su SUV ofanzive Forda na evropsko tržište, a očekuje se da im se pridrući još jedna novitet – krosover Puma.

Ford je ranije ove godine objavio prvu “tizer” fotografiju Pume, koja je bazirana na novoj Fiesti, a automobil će debitovati do kraja 2019, pa je septembar, kada se održava frankfurtski salon, nejvjerovatniji termin za premijeru ovog modela.

Već je najavljeno da će Puma imati najveći kapacitet i fleksibilnost tovarnog prostora u klasi, sa gepekom od 456 litara.

Inače, ovaj automobil imaće dužinu oko 4.200 mm, a poređenja radi aktuelni Ford EcoSport je dug 4.017, dok je dužina modela Kuga 4.613 mm.

Puma takođe stiže sa 48-voltnom tehnologiju hibridnog pogona u čijoj će osnovi biti 1.0-litarski trocilindarski EcoBoost agregat sa 155 KS (114 kW).

Više informacija o Fordu Puma biće poznato tokom ljeta, uoči auto-salona u Frankfurtu na kome bi, osim ovog krosovera, trebalo da se pojave i modeli kao što su novi BMW Serije 1, električna Honda E, Kia XCeed, potpuno novi Land Rover Defender, električni Porsche Taycan, nova generacija Seata Leon i Volkswagen ID3 na struju.

 

Visoko.co.ba/nezavisne.com

Komentari

komentara