Auto

Ford Transit Custom Nugget je idealan za kampovanje

Na Sajmu automobila u Briselu predstavljen je Transit Custom Nugget, kamper koji će se svidjeti svakom avanturisti.
Transit Custom Nugget kreacija Fordovog partnera, kompanije Westfalia specijalizirane za kampere. Dostupan je i s dužim međuosovinskim rastojanjem te posjeduje kuhinju, prostor za boravak, objedovanje i spavanje. Standardna oprema uključuje dva plinska gorionika, sudoper, frižider, vanjski tuš, zatamnjene prozore za privatnost koji se mogu otvoriti, grijače te dva spremnika od 42 litra za čistu i otpadnu vodu.

Verzija s dužim međuosovinskim rastojanjem je duža za 37 cm u odnosu na standardnu verziju te imaju više mjesta za odjeću, dodatni umivaonik i toalet u stražnjem dijelu vozila.

Naprijed su dva svjedišta koja se mogu okrenuti za 180 stepeni, odnosno prema stražnjem dijelu automobila, a time se dobija mdovoljno sjedećih mjesta za pet ljudi oko Nuggetovog stola. Ako treba još mjesta, tu je sto s mehanizmom za izvlačenje s dvije dodatne stolice.

Vozaču je na raspolaganju 8-inčni infotainment sistem s navigacijom i Fordovim SYNC 3 sistemom koji podržava kontrolu glasom i pokretom. Kamper posjeduje i adaptivni tempomat, kameru za pomoć pri kretanju unazad te opcioni premium audio sistem.

Kamper pokreće Fordov 2,0-litarski četverocilindrični EcoBlue dizelski motor sa 128 ili 168 KS, koji je uparen sa šestostepenim manuelnim mjenjačem.

Kamper će se uskoro pojaviti na tržištu, a cijene zasad nisu poznate.

 

 

Visoko.co.ba/Klix.ba

Komentari

komentara

Najnovije

PRATITE NAS NA:
fb128 rss128 tw128 yt128
Iza svakog od nas stoji jedan od nas.
KONTAKT
info@visoko.co.ba
marketing@visoko.co.ba
+387 61 269131
Ulica Musala br. 1

Copyright © 1998-2019 VICOBA d.o.o. Visoko

Na Vrh