Forto za N1 o slučajevima napada na novinare: Kolege iz Visokog dobijale su ozbiljne i vulgarne prijetnje

1631

Kroz komentar naslovnica dnevnih novina, Fedžad Forto, generalni sekretar Društva novinara Bosne i Hercegovine se osvrnuo na društvenu svakodnevnicu. Govorio je i o položaju medija, djelovanju Društva novinara i projektu ‘Mediji protiv govora mržnje’.

MARKETING

On je istaknuo brojne slučajeve u cijeloj zemlji, gdje je govorio o napadima na novinare, a posebno je istaknuo i napade na novinare u Visokom, koji su se dešavali tokom 2018. godine.

“Sjećate se napada na ekipu BHRT-a koja se vraćala sa fudbalske utakmice, napada na ekipu Bljeska koja je pratila demonstracije na granici. Zadnji slučaj bio je napad na kolegu Jašarspahića iz Visokog, sa ozbiljnim prijetnjama koje mu je upućivao sin općinske načelnice. Toliko su vulgarno izrečene da ne bih želio da ih ponavljam. I taj slučaj dobija zasad barem policijski epilog i poslan je Tužilaštvu ZDK-a, pa ćemo vidjeti da li će Tužilaštvo reagirati”, istaknuo je Forto za N1 televiziju.

Dodao je i kako je glavni problem to što institucije za provođenje zakona nisu stajale na stranu novinara, ali da se to sada mijenja.

Njegovo cijelo gostovanje na N1 televiziji mođžete pogledati na linku: http://ba.n1info.com/Video/Info/a307977/Fedzad-Forto-o-protestima-u-Banjaluci.html

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.