Naši sugrađani učestovali su na ovogodišnjem Hackathonu i ostvarili odlične rezultate.

Amar Bašić, student Elektrotehničkog fakulteta u Sarajevu osvojio je sa svojim timom prvu nagradu – iPhone 6 i posjetu kompaniji KKR u Švicarskoj za aplikaciju www.catchthebus.co, a Tarik Ćosović, učenik Gimnazije “Visoko” je sa svojim timom drugoplasirani i dobitnik nagrade kompanije Microsoft.

11 timova koji su učestvovali u ovom takmičenju prezentovali su svoje ideje i aplikacije pred stručnim žirijem, a najbolji su nagrađeni jako vrijednim nagradama koje su obezbijedili sponzori.

Od 6. do 8. novembra 2015. godine Američka ambasada u Sarajevu, Udruženje studenata elektrotehnike Evrope EESTEC LC Sarajevo i Elektrotehnički fakultet Sarajevo organizovali su Hackathon za mlade iz čitave Bosne i Hercegovine.

11 multidisciplinarnih timova sastavljenih od 5 članova, tokom tri dana radilo je na razvoju društveno korisnih web i mobilnih aplikacija te prisustvovalo je na različitim predavanjima o razvoju softvera, društveno angažiranom poslovanju i načinima razvoja aplikacija.

Ovaj projekat okupio je na jednom mjestu buduće lidere civilnog društva, programere, grafičke dizajnere i projekt menadžere željne izazova, koji su tokom intenzivnog trodnevnog rada kreirali aplikaciju upotrebljivu krajnjim korisnicima.

 

Komentari

komentara