(FOTO) Cesta u naselju Dubrave i dalje katastrofalna: Poslije kiše izgleda kao potok, više rupa nego asfalta

1763

Prije gotovo godinu dana pisali smo o katastrofalnoj cesti u prigradskom naselju Dubrave, a slike iz ovog naselja od prije nekoliko dana pokazale su svu (ne)ažurnost nadležnih službi. Cesta prepuna rupa, koja poslije svake kiše više liči na potok, bila je dio planova za rekonstrukciju u prošlogodišnjem budžetu općine Visoko. Ipak, koliko se ti planovi provode najbolje pokazuje primjer iz naselja Dubrave, čiji mještani i u 2020. godini muku muče sa nečim što je teško i nazvati cestom.

MARKETING

Naime, u ovom naselju u Mjesnoj zajednici Topuzovo Polje cesta je u katastrofalnom stanju već godinama, što uzrokuje brojne probleme mještanima. Ovo je, ujedno, klasičan primjer narodne izreke da “nije cesta sve što naznake asfalta ima”, a posebno je zabrinjavajuće da već godinama niko od nadležnih nije vodio računa o održavanju ceste, koja je poslije svake kiše i u zimskom periodu praktično neupotrebljiva. No, čini se da je potrebno da loši uslovi na ovoj cesti prouzrokuju neku nesreću, kako bi nadležni konačno reagirali, jer se do sada svaka priča o rekonstrukciji završavala na praznim obećanjima.

Kako su nam mještani pojasnili, u prošlogodišnjem općinskom budžetu planirana je rekonstrukcija, ali godinu dana poslije cesta je u još gorem stanju, a bilo kakvim radovima ni traga. U međuvremenu, Visoko je postalo grad, te je u gradskom budžetu za 2020. godinu također planirano oko 90.000 KM za rekonstrukciju.

“Što se tiče samog puta, dovoljno je da se prođe tim putem i sve će biti jasno. Mještani naselja Dubrava, koliko su u mogućnosti, održavaju put, ali je sve to kratkog vijeka. Put je sam u katastrofalnom stanju unazad nekoliko godina. Mnogo obećavanja smo imali od ranije vlasti, a i od sadašnje, pa ništa od svega. Toliko blizu, a tako daleko od grada”, kazao je za Visoko.co.ba mještanin ovog naselja Dino Babić.

Inače, ovo naselje udaljeno je svega desetak minuta od centra Visokog, a cesta kroz naselje vodi i do Srhinja, te su neredom na cesti pogođeni i mještani ovog naselja.

Mještanima kao jedina nada ostaje činjenica da je 2020. izborna godina na lokalnom nivou, te da će neko pokušati osvojiti njihovo povjerenje rekonstruiranjem ove ceste.

 

Visoko.co.ba/Redakcija

Komentari

komentara