FOTO: Članovi Konjičkog klub “Visoko” osvojili treće ekipno mjesto na Endurance utrci u Olovu

Iz Konjičkog kluba “Visoko” gotovo svakog vikenda stižu nam pozitivne informacije koje upućuju na uspjeh ovih mladih ljubitelja konja iz našeg grada. Ove nedjelje je u sportsko-rekreativnom centru Ajdinovići, u Olovu, održana još jedna endurance utrka ili utrka takozvanog daljinskog jahanja, na kojoj su KK “Visoko” predstavljali tri jahača.

Ova tri jahača potrudili su se da svoju ekipu predstave na najbolji mogući način, a u tome im je pomogla izuzetno velika podrška cjelokupne ekipe iz Konjičkog kluba “Visoko” koji su otputovali s njima u borbi za pehare i medalje.

Predstavnici Konjičkog kluba “Visoko” na jučerašnjoj utrci bili su:

  1. Faris Begović na grlu Pasha, 40 km;
  2. Rijad Konjhohžić na grlu Foshan, 40 km i
  3. Tarik Čehajić na grlu Kilimage, 40 km.

Ono što je posebno obradovalo ljubitelje konja iz Visokog bile su medalje i pehari, te osvojeno treće ekipno mjesto na ovoj utrci, što je posebno priznanje za dugogodišnji trud i rad, kako sa konjima, tako i sa jahačima, na njihovom obučavanju.

Prema izjavama uprave kluba najponosniji su na činjenicu da su konji i jahači odjahali trku profesionalno i čisto, bez ikakvih ispada i povreda, te su ovom prilikom i čestitali svim učesnicima koji su danas predstavljali Visoko i Konjički klub “Visoko” na ovoj utrci.

U nastavku pogledajte fotogaleriju napravljenu tokom jučerašnjeg predivnog dana u sportsko-rekreativnom centru Ajdinovići, u Olovu.

Komentari

komentara