(FOTO) Članovi TKD Bosna stekli nova zvanja na seminaru Taekwondo saveza BiH u Sarajevu

623

Proteklog vikenda u hotelu Hills Sarajevo održan je trenerski seminar u organizaciji Taekwondo saveza Bosne i Hercegovine u sklopu kojeg su održane još tri aktivnosti: Seminar za Kyorugi sudije; Tehničke sudije i Majstorska zvanja/polaganja za crne pojaseve DAN/POM.

MARKETING

Seminar su vodili stručni ljudi iz oblasti medicine, informatike i sporta, a ukupno 53 kluba su licencirali svoje trenere i sudije za tekuću takmičarsku 2020 godinu.

Trenerski seminar uspješno su prošli treneri i asistenti TKD kolektiva Bosna iz Visokog: Edin Kajević Kaja, Elmin Kajević i Kerim Ahmetspahić.

Sa najboljim ocijenama su ocijenjeni naši treneri i asistenti koji su pristupili ispitu Kerim Ahmedspahić i Sajra Kajević.

Sudački seminar uspješno je prošla naša Anesa Pulo.

Ispred TKD Bosna polaganju za crne pojaseve je pristupilo 12 kandidata. Sedam kandidata je položilo za veće crne pojaseve DAN/POOM, a pet nažalost nije.

Za crne pojaseve DAN/POOM položili su :

Kajević Almin – položen crni pojas 4 DAN,
Ahmetspahić Kerim – položen crni pojas 3 DAN,
Sajra Kajević – položen crni pojas 3 POOM,
Amina Hrvat – položen crni pojas 2 POOM,
Denin Knežević – položen crni pojas 1 DAN,
Merjem Smailbegović – položen crni pojas 1 POOM,
Mirnas Velić – položen crni pojas 1 POOM.

Sajra Kajević na polaganju ispita za DAN/POOM zvanje proglašena najspremnijom, sa najboljim ocjenama na ispitu za položen crni pojas 3 POOM, a također i Kerim Ahmedspahić proglađen je najboljim sa odličnim ocjenama na polaganju za majstorski pojas 3 DAN.

Komisiju ispred TKD saveza BIH za polaganje crnih pojaseva i majstoriskih zvanja DAN/POOM su sačinjavali Emir Skopljak i Jakov Dolić.

“Ovim putem od srca čestitamo našim trenerima, asistentima, sudijama i majstorima crnih pojaseva DAN/POOM na uspješno položenom seminaru i ispitima, a gdje su nam potvrdili i drugi da imamo kvalitetan kadar trenera-asistenata, koji nam rade sa našim članovima”, poručili su iz TDK Bosna Visoko.

 

 

Visoko.co.ba/TKD Bosna Visoko

Komentari

komentara