Crna Hronika

FOTO / Dvije saobraćajne nesreće tokom dana u Visokom, jedno vozilo prevrnuto na krov

Dvije saobraćajne nesreće, od kojih jedna teška saobraćajna nesreća, dogodile su se tokom popodnevnih sati u našem gradu.

Prema informacijama koje su nam dostavili naši čitatelji, prva nesreća se dogodila na raskrsnici na samom ulazu u Visoko, popularno nazvanoj Ciglane, kada je došlo do sudara tri vozila. Prema preliminarnim informacijama u ovoj nesreći, na svu sreću niko nije povrijeđen, ali je pričinjena veća materijalna šteta na vozilima.

Inače, ova raskrsnica je jedna od kritičnih tačaka, gledajući saobraćajnu sigurnost, u našem gradu. Lokacija koja je idealna za stvaranje kružnog toka nikada nije eksploatirana u tom pravcu, te nisu rijetke situacije kada zbog nesavjesnosti vozača, loše cestovne infrastrukture ili nepažnje dođe do saobraćajnih nesreća.

Druga saobraćajna nesreća dogodila se na magistralnoj cesti Visoko – Podlugovi, gdje je došlo do izlijetanja jednog vozila sa kolovoza. Prve informacije ukazuju na to da nije bilo povrijeđenih, ali je na vozilu pričinjena veća materijalna šteta.

Prava je sreća da vozilo nije završilo u rijeci, budući da je ovaj dio saobraćajnice u samoj blizini korita rijeke Bosne, a stravičan prizor vozila prevrnutog na krov nikog od prolaznika nije ostavio ravnodušnim.

Na oba mjesta nesreće policijski službenici PS Visoko obavili su uviđaj i više detalja trebalo bi biti poznato u nastavku dana.

 

Visoko.co.ba/Redakcija

Komentari

komentara

Najnovije

PRATITE NAS NA:
fb128 rss128 tw128 yt128
Iza svakog od nas stoji jedan od nas.
KONTAKT
info@visoko.co.ba
marketing@visoko.co.ba
+387 61 269131
Ulica Musala br. 1

Copyright © 1998-2019 VICOBA d.o.o. Visoko

Na Vrh