Naslovnica Foto Korner FOTO: Frenkie...

FOTO: Frenkie i Kontra sjajnim koncertom zatvorili prvi Kraljev fest u Kaknju

1130

Sinoć je u Kaknju, održan koncert poznatih bh. hip-hop muzičara, Frenkiea i Kontre, uz pratnju DJ Indiga, koji je podigao na noge sve mlade u ovom gradu. Koncert je održan kao završni čin Kraljev festa, svojevrsnog poklona članova Udruženja građana “Alterval” nakon jednogodišnjeg uspješnog djelovanja na području općine Kakanj.

Sam festival ideja je promocije historije šireg područja kakanjske općine, te sam naziv Kraljev fest predstavlja simbolički značajnost nekadašnjeg glavnog središta srednjovjekovne Bosne. A pored toga, sam festival ima misiju da povezuje omladinsku populaciju, kao i afirmiranje omladinskih kapaciteta u cilju promoviranja mladih ljudi koji rade na području kulture i umjetnosti, te naravno obogaćivanje kulturno-umjetničkog života mladih i svih građana Kaknja.

Festival je trajao prethodna dva dana, u kojima su mladi iz Kaknja i okoline imali priliku pogledati niz sadržaja, kroz nastupe Alpha banda, DJ Infecteda, DJ Zlatka Durakovića aka. Mixmastera Zlee, AlterVal banda, te DJ Marine Mimoza.

Festival je zvanično zatvoren odličnim koncertom poznatih repera Frenkiea i Kontre, koji su uz podršku DJ Indiga napravili sjajnu atmosferu u parku kakanjskog Doma kulture, što je oduševilo i organizatore koji se nadaju da će festival postati tradicija grada Kaknja.

Među sponzorima prvog Kraljev festa, pored mnogobrojnih medijskih kuća, našao se i portal Visoko.co.ba, te su članovi naše redakcije posjetili ovaj festival, a atmosferu sa zatvaranja možete pogledati u fotogaleriji koju donosimo u nastavku.

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.