Kultura

FOTO: Izložba “Mali format”

alt

Već tradicionalno prva izložba na početku svake godine koja se održi u Galeriji „Likum’76” jeste izložba „Mali format”.  Ovogodišnja izložba „Mali format 2012″ svečano je otvorena večeras, a broji sedamdeset i jedno djelo umjetnika – članova  Udruženja likovnih umjetnika BiH, različitih u stilskom izrazu. Radove je za ovu priliku odabrao Umjetnički savjet ULUBiH-a.

Izložba je iz Sarajeva, preciznije iz Galerije „Roman Petrović”,  stigla u Visoko, a svečano je otvorio Admir Mujkić, predsjednik Udruženja likovnih umjetnika BiH istakavši kako se Visoko još jednom pokazalo u najboljem svjetlu.

Asja Ismailovski, historičarka umjetnosti koja je pisala predgovor za katalog ove izložbe, istakla je prednosti Malog formata:” Jedna od karakteristika izložbe ‘Mali format’ jeste olakšan transport. Još jedna zanimljivost i jedna od čari jeste što umjetnici rade na malim površinama a male površine zahtijevaju veću koncentraciju. Radovi na malom formatu iza sebe nose jednu veliku ideju, a na ovom, kao i na svakom Malom formatu, ta ideja je realizirana kroz likovne materijale i likovne tehnike. Željela bih spomenuti da je ove godine nagradu osvojio Mustafa Skopljak, a radi se o jednoj jako zanimljivoj skulpturi koju možete posmatrati na više načina i sa više strana. U ovoj izložbi zaista možete uživati.”

Nakon Visokog, radovi će biti izloženi u Goraždu. 

{joomplucat:812 limit=17|columns=4}

Komentari

komentara

Najnovije

PRATITE NAS NA:
fb128 rss128 tw128 yt128
Iza svakog od nas stoji jedan od nas.
KONTAKT
info@visoko.co.ba
marketing@visoko.co.ba
+387 61 269131
Ulica Musala br. 1

Copyright © 1998-2019 VICOBA d.o.o. Visoko

Na Vrh