Snažno nevrijeme, praćeno grmljavinom, obilnim padavinama i gradom pogodilo je danas veliki dio Bosne i Hercegovine, zbog čega su stradali brojni gradovi, među kojima je i Visoko. Već ranije tokom dana pisali smo o problemima koje je nevrijeme prouzrokovalo građanima Visokog u ulici Iznad duvara, a tokom dana imali smo priliku da vidimo koliko ima problema kanalizacioni sistem u Visokom koji je zakazao na nekoliko mjesta.

Glavna ulica u našem gradu, ulica Alije Izetbegovića, tokom popodneva gotovo je bila blokirana i totalno poplavnjena, posebno u blizini novoizgrađene fontane na Trgu žrtava genocida u Srebrenici, gdje je saobraćajnica bila totalno poplavljena. Neki naši sugrađani su se našalili na račun ovog problema, upitavši da li se Visoko pretvara u Jablanicu, te da li se uskoro možemo nadati nekom jezeru kada već ne postoje bazeni u našem gradu, a u okviru ovog članka možete pogledati i fotografiju potopljene raskrsnice kod Pošte, koju smo pronašli na društvenim mrežama.

Također i na drugim stranama grada bile su evidentne posljedice jakih padavina, te su tako građani vodili borbu i sa poplavama u Naselju Luke, kao i u ulici Branilaca u blizini apoteke Nera, gdje također kanalizacioni sistem nije mogao da podnese obilje kiše koja je padala danas.

Na poziv naših čitalaca boravili smo danas i u prostorijama KSC “Mladost”, gdje su vrijedni radnici i članovi Kuglaškog kluba “Bosna” Visoko vodili bitku sa vodom. Samo brzom intervencijom radnika i visočkih kuglaša spriječeno je da voda prodre u prostor izuzetno vrijedne kuglane, koja je prije malo više od godinu dana postavljena u prostorijama KSC “Mladost” Visoko.

Sve su ovo dugogodišnji problemi, sa kojima građani vode bitku prilikom svakih većih padavina, što je bilo evidentno i tokom ranijih godina, a postavlja se pitanje ko je odgovoran za rješavanje ovih problema te da li će nadležni adekvatno reagovati nakon današnjeg nevremena?

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.