Naslovnica Lokalne Teme Sport FOTO: Japansk...

FOTO: Japanska nacionalna televizija NHK snimala emisiju sa Elvedinom Muzaferija

474

Elvedina Muzaferija će predstavljati našu zemlju na narednim Zimskim olimpijskim igrama u južnokorejskom Pyeongchang 2018.godine, a upravo je to bio povod za boravak japanske nacionalne televizije NHK u Visokom i BiH. Naime, ta televizijska kuća u okviru svog sportskog programa emitira serijal „Olimpijci svijeta“, a u 60 minutnoj reportaži svoje mjesto su našli olimpijci iz naše zemlje, te Kazahstana.

– Pošto su naredne Ljetne olimpijske igre 2020.godine u Japanu, odnosno našem glavnom gradu Tokiju, naš javni televizijski servis počeo je sa uvodom u taj događaj, pa tako snimamo serijal o zimskim olimpijskim igrama i olimpijcima koji će nastupiti u Južnoj Koreji naredne godine. Preko ljudi iz OK BiH i Ski saveza vaše zemlje saznali smo i došli do Elvedine, koja će u jednoj epizodi serijala imati svojih 30 minuta. Prvo smo snimali njene treninge, kao i jedan nastup u Italiji, a od ponedjeljka smo u Sarajevu, dok smo ovu srijedu izabrali za dolazak u Visoko i snimanje emisije sa Elvedinom. Razgovarali smo s njom, njenim roditeljima, stanovnicima Visokog, a snimali smo i neke od znamenitosti vašeg grada, tako da će ova emisija u dalekom Japanu predstaviti i Elvedinu, ali i vaš grad, kao i BiH, koja je poznata po Zimskim olimpijskim igrama 1984.godine, održanim u Sarajevu. – objasnio nam je razloge dolaska Masaaki Tominga iz Nacionalne japanske TV kuće NHK.

Na kraju je dodao kako je Elvedina fantastična djevojka, koja je itekako posvećena onome čime se bavi, a to je skijanje.

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.