Pozitivno Visoko

(FOTO) Još jedno vrijedno priznanje: Semiru Osmanagiću uručena plaketa ZDK-a

Sjedište Skupštine Zeničko-dobojskog kantona u Zenici, u četvrtak 29.augusta bilo je mjesto svečane sjednice Skupštine, kojom je obilježen 29.august, Dan Zeničko-dobojskog kantona. Tim povodom su upriličene i brojne svečanosti, a na svečanoj sjednici Skupštine ZDK dodijeljena su i kantonalna priznanja najistaknutijim pojedincima.

Nakon uvodnog obraćanja predsjedavajućeg Skupštine, te pozdravnog govora premijera ZDK Mirze Ganića, pristupilo se i najsvečanijem činu, dodjeli priznanja. Dobitnik priznanja ”Počasni građanin ZDK” je prof. dr. Ferid Muhić, dok su dobitnici Plakete ZDK Aldin Kajmaković, general Sakib Mahmuljin, dr. Semir Osmanagić, Amir Brka i Salih Jalimam – posthumno.

“Zahvaljujem predlagaču, odboru, Skupštini i Vladi Zeničko-dobojskog kantona na ovom izuzetnom priznanju. Plaketa kantona je zapravo priznanje našoj Fondaciji „Arheološki park: Bosanska piramida Sunca“. Prije 14 godina smo počeli s projektom koji je danas najaktivnija arheološka lokacija u svijetu. Prije 12 godina sam se vratio da živim u BiH, nakon 25 godina života u Americi, tužno gledajući kako desetine hiljada naših mladih ljudi i stručnjaka odlaze u svijet. Mi radimo svoj dio posla, Fondacija danas ima 65 uposlenika, danas je u Visokom više od 200 smještajnih kapaciteta, a prije šest godina praktično ih nije bilo nikako. Turizam mijenja život Visokog, kantona i cijele Bosne i Hercegovine. Zahvaljujući ovom projektu BiH više nije u svijetu poznata kao zemlja rata, problema, već i kao zemlja istraživanja, turizma, volontera, arheologije i nastavit ćemo tim putem. Hvala još jednom i dođite nam u Visoko!”, poručio je u svom obraćanju nakon uručenja nagrade, dr. Semir Osmanagić.

 

Visoko.co.ba/Nusret Smajović

Komentari

komentara

Najnovije

PRATITE NAS NA:
fb128 rss128 tw128 yt128
Iza svakog od nas stoji jedan od nas.
KONTAKT
info@visoko.co.ba
marketing@visoko.co.ba
+387 61 269131
Ulica Musala br. 1

Copyright © 1998-2019 VICOBA d.o.o. Visoko

Na Vrh