FOTO / Katastrofalno stanje regionalne ceste Arnautovići – Mulići – Poriječani: Mještani ogorčeni na odgovorne

1336

Iako aktuelna lokalna vlast tvrdi kako već godinama intenzivno rade na poboljšavanju putne infrastrukture na području naše općine, stanje na terenu govori poptuno suprotno. Brojni su primjeri, posebno na kraju ove zimske sezone, da se ceste na području općine Visoko nalaze u katastrofalnom stanju, te da radovi koji su se odvijali na njima prethodnih godina nisu adekvatno doprinijeli izgradnji te infrastrukture.

MARKETING

Ovog puta naši čitatelji su nam dostavili fotografije nekoliko cesta na području naše općine koje su u katastrofalnom stanju te su istaknuli svoje nezadovoljstvo takvim stanjem na cestama.

Na fotografijama koje su dostavljene prikazano je loše stanje nove dionice ceste kod Arnautovića, gdje je na pojedinim dionicama cesta propala, a također prikazan je i regionalni put Arnautovići – Mulići – Poriječani. Čitaoci koji su nam ukazali na ovaj problem istaknuli su kako je opće stanje na cestama katastrofalno, posebno kada je riječ o dionici Mulići – Poriječani, te da zbog toga već gotovo deset godina vrlo često posjećuju automehaničare kako bi održavali svoje automobile i popravljali kvarove nastale na takvim cestama, zbog čega izdvajaju velike količine novca u tu svrhu.

Dodali su i kako su jedini radovi koji se odvijaju na cesti bili oni na inicijativu pojedinih mještana, koji su privatno odlučili da učine nešto društveno korisno.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.