Večeras su ulicama Visokog prodefilovali “mali maturanti”, učenici završnih razreda Osnovne škole “Safvet beg Bašagić”, čiji završetak osnovnog obrazovanja je upriličen svečanim slavljem večeras.

U razgovoru za Visoko.co.ba dugogodišnji profesor matematike u ovoj školi, Zijad Kadrić, nam je kazao nešto više o ovoj generaciji “malih maturanata”:

“U školskoj 2014/15. godini Osnovna škola “Safvet beg Bašagić” ispraća sjajne učenice i učenike, koji će nadam se biti svijetla budućnost ovog grada. U ovoj generaciji je ukupno 105 maturantica i maturanata, koji će nakon završetka osnovne škole svoju sreću potražiti, nadam se, u nekoj od srednjih škola u Visokom.”

Također, OŠ “Safvet beg Bašagić” osim što ispraća učenice i učenike završnih razreda, ispraća i ovog sjajnog profesora matematike, Zijada Kadrića.

“Da to je moj mali jubilej i ovo je posljednja generacija koju ja izvodim iz ove škole. Izveo sam do sada dvije generacije i ovo je treća, te mi je iznimno drago i ponosan sam na sve moje bivše i sadašnje učenike. Naravno, nakon 40 godina red je da i ja idem u zasluženu penziju, te tako od 1. semptebra ću biti u penziji, a u ovoj školi sam predavao 12 godina, te se nadam da sam dao svoj doprinos njihovom obrazovanju.” – kazao je za Visoko.co.ba vidno zadovoljni profesor Kadrić.

Ekipa Visoko.co.ba čestita ovim “malim maturantima” želi sve najljepše u budućnosti, puno sreće u nastavku obrazovanja i odabiru naredne škole.

U nastavku pogledajte fotogaleriju sa ovog svečanog defilea, a također sve fotografije možete pogledati na našoj facebook stranici Visoko.co.ba

Komentari

komentara