FOTO: Nogometaši ŠF “Čaja” uspješno završavaju nastup u Holandiji, sutra putovanje u Visoko

728

Nakon što su prije četiri dana mladi visočki nogometaši, članovi Škole fudbala “Čaja” otputovali u holandski Meppel, na odigravanje velikog internacionalnog turnira, koji se organizira pod pokroviteljstvom UEFA-e, večeras će poslije dva dana odigravanja utakmica prisustvovati svečanosti zatvaranja turnira. Mladi nogometaši iz Visokog, jedini predstavnici BiH na ovom turniru postigli su dosta zapažene rezultate na ovom turniru te su ukupno, sve selekcije, ostvarile čak deset pobjeda, četiri remija i četiri poraza, ali nažalost nijedna od selekcija nije ušla u završnicu turnira zbog nešto slabije gol razlike.

Ipak i pored svega ova ekspedicija, koju je za mlade visočke nogometaše uz pomoć svojih prijatelja obezbijedio Reuf Aždahić, vrijedni Visočanin sa trenutnom holandskom adresom, je potpuni uspjeh budući da je ovo prvi nastup jednog bh. kluba na ovom turniru. Naravno, pored svih sportskih vrijedna su i ona životna iskustva koja su dječacima iz Visokog priuštili njihovi holandski domaćini, a koja će pamtiti cijeloga života.

Iz Meppela se ovom prilikom za portal Visoko.co.ba javio Reuf Aždahić, koji nam je kazao nešto o proteklim danima koje su mladi Visočani proveli u Holandiji, kao i o narednim dijelovima programa putovanja koji ih očekuju do povratka u Visoko.

“Dva dana nogometnog turnira su iza nas i sjajno smo svi uživali, posebno djeca iz Visokog, članovi ŠF Čaja, što je za mene i moje prijatelje iz Holandije izuzetno zadovoljstvo. Večeras ćemo, nakon zatvaranja turnira, upriličiti ponovo zajedničko druženje, kako je to bilo recimo sinoć kada smo svi uživali na bazenima u Meppelu, samo će večeras biti priređen veliki roštilj za ove mališane, za koje želimo napraviti nezaboravno iskustvo u Holandiji.

Poslije toga djeca će još jednu noć prespavati u svom smještaju, nakon čega ćemo sutrašnji, posljednji dan upotpuniti plovidbom brodom u selu Giethoorn, nakon čega nas očekuje i posljednji zajednički ručak pred njihov polazak u Visoko sutra popodne.” – kazao nam je ovom prilikom Aždahić u svom javljanju iz Meppela.

U nastavku možete pogledati nekoliko fotografija sa putovanja mladih visočkih nogometaša, koji su protekla tri dana boravili u Holandiji, na odigravanju velikog UEFA-inog turnira u Meppelu.

Komentari

komentara