FOTO / Obilježen Dan policije ZDK: Pet nagrada za policajce iz Visokog, Zehrudinu Buzi zlatna značka

2387

Pred prepunom salom zgrade Specijalne policijske jedinice Ministarstva za unutrašnje poslove Zeničko-dobojskog kantona danas je posebnom svečanošću obilježen Dan policije ZDK-a, a ovom prigodom prikazani su rezultati rada organa sigurnosti ovog kantona u prethodnom periodu te su uručene nagrade najzaslužnijim pojedincima.

MARKETING

Ove godine nagrađeno je više od stotinu policijskih službenika iz cijelog kantona, a posebna čast pripala je Visočaninu Zehrudinu Buzi, koji je odlikovan zlatnom policijskom značkom, najvišim odlikovanjem za rad u službi građana.

Pored Buze nagrađena su još tri službenika i jedna službenica iz Policijske stanice Visoko, a riječ je o Besimu Ćosiću koji je dobio Pohvalu ministra, Murisu Suljiću koji je zahvaljujući predanom radu dobio priznanje i vanredno plaćeno odsustvo kao nagradu, te Midefu Ahmiću i Sedini Kovačević koji su za predan rad dobili sat sa posvetom.

Ovom prigodom svim prisutnim posebno se obratio i ministar za unutrašnje poslove ZDK-a Dario Pekić, koji je istaknuo kako je cilj i u budućnosti unaprijediti rad, s ciljem povećanja sigurnosti svih građana u ZDK-u.

“Mi smo opredijeljeni da u ovoj godini nastavimo kapitalna ulaganja sa budžetom od 1,5 miliona KM, uz posebnu napomenu da naši rezultati imaju trend poboljšanja u svim oblastima. Imamo smanjen stepen maloljetničke delinkvencije, smanjen broj narušavanja javnog reda i mira u većem obimu te manji broj saobraćajnih nesreća. Postavili smo i napredne kamere te videonadzorne sisteme na putevima, a sve ove rezultate ostvarujemo zahvaljujući posebnom trudu i radu naših službenika, ali i zahvaljujući saradnji sa drugim policijskim agencijama, organima i pravosudnim institucijama”, kazao je Pekić te građanima ZDK poručio da vjeruju svojoj policiji, a policijskim službenicima uputio čestitke povodom Dana policije.

Policijski komesar MUP-a ZDK Semir Šut je kazao da su službenici MUP-a ZDK uz pripremu današnjeg događaja dežurali i na poplavljenim područjima u ZDK.

“Potvrdili smo da uživamo povjerenje naših građana i povećavamo subjektivni odnos sigurnosti koji je važniji od statistike i brojki koje su nam bolje nego prošle godine. U ovom vremenu kada su građani obasuti vijestima o blokadama vlasti, želimo poslati poruke stabilnost, humanosti i perspektive. Uložit ćemo svu snagu da naši građani, organi vlasti, privrednici i nevladine organizacije u nama vide stub povjerenja”, istaknuo je Šut te svim službenicima zaželio zdravlje i poslovni uspjeh.

Također, na svečanosti se prisutnim kratko obratio i premijer ZDK-a Mirza Ganić, koji je osim upućenih čestitki dodao da je zaštita imovine i građana trajna obaveza policije.

“Odlikuje vas činjenica da učestvujete u akcijama FUP-a i drugih institucija, što potvrđuje vaš odnos prema poslu koji obavljate. Želimo dobru, efikasnu i profesionalnu policiju i nastavit ćemo raditi na tom putu kako biste ostali svijetla tačka našeg kantona”, izjavio je Ganić.

Ovim putem redakcija portala Visoko.co.ba čestita svim policijskim službenicama i službenicima Dan policije ZDK, a posebno nagrađenim policijskim službenicima PS Visoko na zasluženim nagradama za uložen trud na očuvanju sigurnosti pojedinaca i imovine u našoj općini.

Veliku fotogaleriju sa fotografijama koje smo napravili na ovoj manifestaciji u Zenici pogledajte na LINKU.

 

Visoko.co.ba/Enes Hodžić

Komentari

komentara