(FOTO) Održan četvrti po redu “Summer Solstice Festival” u visočkoj dolini piramida

813

Visoko, odnosno Arheološko-turistički park „Ravne 2“ su proteklih dana bili domaćini četvrtog po redu „Summer Solstice Festivala“, događaja u povodu početka ljeta, koji organizira Fondacija „Arheološki park: Bosanska piramida Sunca“. Tokom četiri dana trajanja festivala, nekoliko hiljada posjetilaca iz BiH, ali i cijelog svijeta, imalo je priliku uživati u brojnim predavanjima, nastupima muzičara i bendova iz regije, ali i Evrope i SAD-a, kao i sajmu zdrave hrane, meda i pčelinjih proizvoda, kristala, minerala i dragog kamenja.

MARKETING

– Ovo je jedinstveni festival u našoj zemlji, ali možda i u cijelom svijetu. Ulaz na sve festivalske programe je bio slobodan tokom kompletnog festivala, a imali smo publiku iz cijele BiH, ali i iz preko 30 zemalja svijeta. Ovogodišnje zvijezde su bili Goran Karan i Branko Đurić Đuro, a iako je festival tek okončan, mi se već pripremamo za narednu godinu i naredni festival, i već možemo reći da ćemo ponovo imati velike regionalne i evropske zvijezde na festivalu u najljepšem parku na području ovog dijela Evrope. – kazao nam je dr. Semir Osmanagić, direktor Fondacije.

Pored brojnih sadržaja, Ljetna pozornica festivala bila je mjesto na kojem su u noćnim satima održani koncerti, pa su tako nastupili „Sarr E Roma“, Goran Karan, „Bombaj Štampa“ i „Pochko & New Primitives“, a posljednjeg dana festivala publiku je do suza doveo popularni Đuro sa svojom „Đurologijom“.

– Ja sam stvarno, ako mogu da izaberem jednu riječ koja to najviše opisuje, ja sam frapiran! Sa svakim korakom okolo, sa Semirom sam otkrivao nešto novo, otkrivao se neki novi prostor. Mjesta koja sam uspio da obiđem i vidim, osjetio sam, kada udahnem, da su to ona mjesta iz vremena kada sam bio mali, pa kada odete sa školom na izlet, pa kada udahnete, i lijepo vam je. – kazao nam je Đuro, koji je sa suprugom Tanjom obišao Muzej Fondacije, tunele Ravne i park „Ravne 2“, ali i ubilježio dva sjajna nastupa u Bosanskoj dolini piramida.

 

Visoko.co.ba/Redakcija

Komentari

komentara