FOTO: Održan veliki koncert KUD-a Visoko pod nazivom “Melodije proljeća”

670

Kulturni centar Altindag, koji se nalazi u visočkom naselju Prijeko, sinoć je ugostio veliki broj ljubitelja bosanskohercegovačke kulturne baštine, koji su imali priliku da uživaju u raznovrsnom kulturno-umjetničkom programu velikog koncerta “Melodije proljeća”. Koncert, koji je organiziralo Kulturno-umjetničko društvo “Visoko” bio je prava prilika za mnoge Visočane da na jednom mjestu pogledaju raznovrsnu kulturnu baštinu Bosne i Hercegovine, a zvuci mladosti, pjesme i veselja odjekivali su dugo u noć salom kulturnog centra.

MARKETING

Ovom prilikom razgovarali smo sa predsjednikom KUD-a “Visoko”, Mersedom Šahinovićem, koji nam je kazao nešto više o samom koncertu “Melodije proljeća”.

“Već duži niz godina KUD Visoko, kao otprilike i druga kulturno-umjetnička društva u BiH, organizuje jedan koncert na kome pokažu pred početak sezone nastupa šta su to spremili i naučili u zimskom periodu, u kojem se intenzivno vježba. Tako da je i ove godine KUD Visoko organizovalo ovaj koncert, koji je ustvari prilika da članovi društva i njihovi prijatelji predstave svoja umijeća koja su stekli učenjem, kao i da se zahvale svim ljudima koji su im pomagali u tom radu i učenju.

Ove godine jedan od interesantnijih dijelova koncerta je modna revija, koju organizujemo u saradnji sa radionicom za umjetnine ‘Miraz’ iz Jablanice, u okviru koje će biti prikazane narodne nošnje naroda BiH. Također, naši gosti večeras će biti i članovi KUD ‘Biser’ iz Donjeg Moštra, kao i djeca učesnici festivala ‘Mladi pjevaju sevdalinke’, te se nadamo da će svi posjetioci koncerta uživati u raznovrsnom repertoaru koji pripremamo.”

Sam koncert “Melodije proljeća” jedan je od najboljih kulturnih događaja u našem gradu, koji pored promoviranja tradicije i kulturne baštine BiH promovira i rad mladih Visočana na očuvanju tih vrijednosti, što je izuzetno pohvalno. To je svakako dokazala večeras i velika posjećenost ovog koncerta, ali i radost na licima posjetilaca koji su uživali u programu.

U nastavu pogledajte fotogaleriju sa ovog koncerta, sa fotografijama koje su napravili naši fotoreporteri.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.