FOTO: OO ASDA Visoko predizbornu kampanju otvorila predstavljanjem kandidata za predstojeće Lokalne izbore

1620

Budući da je predizborna kampanja za Lokalne izbore 2016. u Visoko počela jučer, većina političkih opcija krenula je u promociju svojih kandidata, ideja i platformi kojima će pokušati osvojiti glasove birača na predstojećim izborima. OO ASDA Visoko jedna je od političkih opcija koja sa punom kandidatskom listom nastupa na predstojećim izborima, predvođena sa nosiocem liste Elvedinom Šabanovićem i kandidatom za mjesto načelnika Refikom Kurgašem.

MARKETING

U tom duhu OO ASDA Visoko danas je održao press konferenciju, na kojoj su predstavili svoje kandidate na predstojećim izborima, koji će sve do 2. oktobra pokušati osvojiti simpatije birača, kako bi ostvarili povoljan izborni rezultat.

Na samom otvaranju press konferencije prisutnima se obratio predsjednik OO SDA Visoko, doc. dr. Amir Ganić, koji je govorio o kandidatima koje će ASDA predstaviti u predstojećoj predizbornoj kampanji.

“Čast mi je što ovako svečanim činom možemo otvoriti predizbornu kampanju u svjetlu predstojećih lokalnih izbora. Svi smo mi protekle četiri godine na političkoj sceni imali priliku gledati jedan politički rat, prepucavanje, potkusurivanje i kupovinu, zbog čega smo danas u nezavidnoj situaciji kada je riječ o raznim aspektima života. Stoga vam danas predstavljamo mlade, ambiciozne i iskusne ljude, naše kandidate za Općinsko vijeće Visoko, ali i našeg kandidata za mjesto načelnika, a ako Bog da, i budućeg načelnika.” – kazao je ovom prilikom doc. dr. Ganić, dodavši:

“Molim vas da za mjesec dana izađete na izbore i poklonite povjerenje stranci koja nije učestvovala u proteklim godinama u političkim potkusurivanjima, a koja je kvalitetno radila kako na općinskom nivou, tako i na drugim, višim instancama vlasti.”

Također, ovom prilikom javnosti se obratio i nosilac liste za Općinsko vijeće, Elvedin Šabanović, koji je govorio o kapacitetima kandidata OO ASDA Visoko na predstojećim izborima, nakon čega je i predstavljena lista kandidata za Općinsko vijeće.

“U toku prethodnog izbornog ciklusa OO ASDA Visoko je dobila povjerenje građana Visokog, te smo mi mnogo toga uradili kroz svoje učešće u Općinskom vijeću, ali budući da je vrijeme ograničavajući faktor teško je i navesti sve te inicijative, amandmane i projekte kojima smo podržali razvoj Visokog, ali i kojima smo se borili protiv negativnih utjecaja u našem gradu. I u duhu takvog jednog kontinuiteta mi izlazimo na predstojeće lokalne izbore, sa punom kandidatskom listom za Općinsko vijeće i kandidatom za mjesto načelnika, sa jasno definiranim programskim ciljevima i orjentacijama.” – kazao je ovom prilikom Šabanović, dodavši da će se, ukoliko dobiju povjerenje građana, vijećnici OO ASDA Visoko kroz moto Jaka općina, jaka ekonomija, zadovoljni građani, uz slogan Zajedno smo jači, boriti za pospješivanje životnog standarda građana općine Visoko.

Najzad, pred sam kraj press konferencije javnosti se obratio i Refik Kurgaš, kandidat OO ASDA Visoko za mjesto načelnika na predstojećim izborima.

“Građani, od danas radit ću, kao i do sad, isključivo za vaše interese. Neće više biti u općini raznih interesa, političkih, familijarnih i drugih, nego vam obećavam pošteno vođenje općine Visoko uz korištenje svih postojećih znanstvenih, privrednih i drugih kapaciteta. Svi ćete osjetiti moje prisustvo na vlasti, jer obećavam raditi u vaše interese. Neću bježati, kriti se od vas i zaključavati, na raspolaganju sam vam 24 časa dnevno i pozivam vas baš sve da izađete na izbore 2. oktobra i glasate za mene i kandidate OO ASDA Visoko.” – kazao je Kurgaš ovom prilikom.

U nastavku pogledajte i kompletnu kandidatsku listu OO ASDA Visoko na predstojećim Lokalnim izborima 2016.

Broj na listi Ime i prezime kandidata
1. Elvedin Šabanović
2. Jasmina Kecan
3. Dario Pekić
4. Mirza Bukić
5. Ilda Kriještarac
6. Mahir Valjevac
7. Mirha Burko
8. Elmir Puščul
9. Selma Ajdinović
10. Eldin Ohran
11. Sirčo Membrura
12. Adis Hasečić
13. Mulija Hadžihalilović
14. Halim Dervišević
15. Edin Burić
16. Jelena Bajić
17. Sejid Očuz
18. Emina Ihtijarević
19. Emir Gačan
20. Mersad Ahmić
21. Dalila Genjac
22. Eldar Smajlović
23. Amra Čelebić
24. Adnan Omanović
25. Haris Nurudinović
26. Enisa Burić
27. Mato Kozina
28. Alma Babić
29. Haris Džafić
30. Fuad Šukrija

Komentari

komentara