FOTO: Počela zamjena dijela krovne konstrukcije na KSC “Mladost”

661

Prethodnih dana visočki Kulturno-sportski centar “Mladost”, nakon mnogo godina u kojima je zub vremena nagrizao donedavno jedinu visočku sportsku dvoranu, poprište je radova obnove i rekonstrukcije jednog dijela dvoranskog prostora. Riječ je o rekonstrukciji i zamjeni dijela krovne konstrukcije na prednjem dijelu KSC “Mladost”, gdje su se do sada nalazile staklene ploče, koje su prekrivale dio tribina i prednji dio dvorane, a koje će nakon završetka radova biti u potpunosti zamijenjene.

Pitanje koje veliki broj Visočana postavlja mnogo godina unazad jeste da li će nekada KSC “Mladost” doživjeti stari sjaj, budući da je sama dvorana pretrpjela nekoliko velikih oštećenja u proteklim godinama, posebno kada je riječ o krovnoj konstrukciji.

izmjena krov dvorana 2016 (2)Sve to, kao i drugi problemi ovog centra dovodili su, posebno u zimskom periodu, do nemogućih uslova za izvođenje treninga ili drugih kulturno-sportskih manifestacija, a što je menadžment dvorane uz veliku muku pokušavao premostiti da obezbijedi uslove za normalan rad ove ustanove.

Nadamo se da će ova rekonstrukcija dijela krova biti početak rekonstrukcije cijelog KSC “Mladost”, koji je kroz godine bio domaćin i poprište mnogih važnih kulturno-sportskih događaja, kako za sam grad Visoko, tako i za cijelu Bosnu i Hercegovinu.

izmjena krov dvorana 2016 (1)

Komentari

komentara