(FOTO) Predsjednik AS Holdinga Rusmir Hrvić s delegacijama Vispaka i AS Grupacije obišao park Ravne 2 u Visokom

978
Foto: Nusret Smajović

U ponedjeljak 14. septembra 2020. godine u posjetu Kompleksu Ravne boravila je delegacija AS Grupacije, na čelu sa predsjednikom savjetodavnog odbora, članom Nadzornog odbora i vlasnikom Sulejmanom Hrvićem. U delegaciji su bili i predsjednik Uprave AS Holdinga Rusmir Hrvić, predsjednik Nadzornog odbora Vispaka Semir Sejdinović, te član Nadzornog odbora Vispaka prof.dr.Haris Jahić i direktorica Vispaka Nina Bijedić Mujanović.

MARKETING

“Ja sam već nekoliko puta bio u obilascima i svaki put nešto novo vidim i čujem, i impresioniran sam nekim stvarima, posebno ovim današnjim posjetom i domaćinstvom dr. Osmanagića, što je za sve nas bilo zaista jedno sjajno iskustvo. Nama dolaze ljudi iz cijelog svijeta, od Amerike, preko Evrope, Azije, i već su svi čuli za bosanske piramide, i svi dodatno ispituju o različitim aspektima ovih otkrića, a oni koji su već bili ovdje i sve ovo vidjeli, zaista odlaze prezadovoljni i rado se vraćaju. Dodatno me fascinira da je nešto ovakvo, glamurozno i veliko, urađeno i napravljeno u to vrijeme, prije 15 – 20.000 godina, jer i danas kada se rade neki veliki projekti, često ostanemo i pored sve tehnologije koju imamo, začuđeni i iznenađeni, a posebno je fascinantno da je nešto ovakvo rađeno prije toliko hiljada godina”, podijelo je svoje impresije gospodin Hrvić.

Foto: Nusret Smajović

AS Grupacija je svijetli primjer uspješnog poslovanja i u poslovnom svijetu zasigurno jedan od najboljih ambasadora naše zemlje u svijetu, dok s druge strane Fondacija s arheološke i turističke strane čini velike napore na promociji BiH.

“Mi već desetak godina sarađujemo, to je saradnja između Vispaka i Fondacije, i svake godine ta saradnja se podiže na jedan viši nivo. U budućnosti ćemo sigurno ponovo ovamo dolaziti, imamo i neke ideje da dođemo sa kompletnim menađmentom svih naših članica, a naravno i svoje goste ćemo nastaviti dovoditi u Bosansku dolinu piramida, ali i nastaviti saradnju i podići je na još viši nivo”, kazao nam je predsjednik Uprave AS Holdinga, gospodin Rusmir Hrvić.

Domaćin samoj delegaciji je bio dr. Semir Osmanagić, a vrijeme za posjet je iskorišteno za obilazak Muzeja Fondacije, kao i Prahistorijskog podzemnog kompleksa tunela Ravne, te dijela parka „Ravne 2“.

“Danas smo ispred Vispaka došli sa uvaženom delegacijom vlasnika kompanije Vispak i AS Grupacije, te smo se nakon redovnog sastanka koji smo imali, odlučili i za posjet lokacijama na Ravnama. Neki su više puta bili ovdje, neki nekoliko puta, dok je nekima ovo bio prvi posjet, a imali smo zaista sjajno druženje uz domaćina dr. Osmanagića i ekipu koja nas je ugostila, prezentirane su nam i neke nove stvari, i napunili smo se nekom novom energijom”, kazala nam je nakon posjeta direktorica Vispaka, Nina Bijedić Mujanović.

Foto: Nusret Smajović

Inače, kompanija Vispak i Fondacija imaju dugogodišnju saradnju, pa je i ovaj posjet bio samo nastavak te saradnje.

“Kad god imamo neke značajne goste, a često ih imamo, praktikujemo da ih dovedemo i počastimo posjetom ovim divnim lokacijama, i svaki put kada dolazimo s gostima vidimo i čujemo nešto novo i bude nam vrlo ugodno. Svaki posjet rezultira pojačanom energijom za nove poslovne poduhvate i to samo znači da mi vjerujemo u entuzijazam, snagu, rad i trud cijelog tima Fondacije. Mi smo do sada već sarađivali i ova saradnja koju imamo bit će nastavljena i u budućnosti”, kazala nam je Nina Bijedić Mujanović.

 

Visoko.co.ba/Nusret Smajović

Komentari

komentara