FOTO: Predstavnici BBK “Kulin Ban 08” Visoko uspješni na biciklističkoj utrci u Tuzli

1254

Proteklog vikenda, tačnije u nedjelju, na Panonskom jezeru u Tuzli održana je Međunarodna brdsko-biciklistička utrka Panonika MTB kup 2015 – Memorijal Avdo Šerak,  u okviru koje su se takmičili i članovi BBK “Kulin Ban 08” iz Visoko, tačnije Mersad Heganović, Ismar Hajro i Kemal Devović. Također, bilo je zanimljivo gledati i još jednog Visočanina, Tarika Imamagića, koji se ovog puta takmičio ispred sarajevskog biciklističkog kluba Giro di Sarajevo.

MARKETING

Inače, ova utrka je održana u spomen na, prošle godine, preminulog Avdu Šeraka, jednog od najpoznatijih tuzlanskih veterana biciklizma, koji je promovirao ovaj sport u Tuzli i koji je pokretač ove utrke još prošle godine, ali nažalost njen nastavak nije dočekao jer je prošle godine i preminuo.

Trojac koji je u ovoj utrci predstavljao visočki klub uspio je, u okviru svoje Hobby 3 kategorije, ostvariti sjajne rezultate, te su tako zauzeli 5., 6. i 7. mjesto, prema sljedećem redoslijedu: Ismar Hajro, Kemal Devović i Mersad Heganović.

U svom javljanju za portal Visoko.co.ba ovi momci su kazali da su zadovoljni postignutim i da će se u nastavku svog rada potruditi da poprave ove rezultate i budu mladi biciklisti koji će donositi medalje u Visoko. Pored toga zahvalili su se brojni sponzorima, među kojima su se našli: Ekosirovina, Vinex, Vispak, ćevabdžinica Ihtijarević, zlatara vl. Patak, MAK Doner, pizzeria Milano, caffer Karo i Čehajić nakit i satovi.
imamagic panonika
Tarik Imamagić, Giro di Sarajevo
Također, vrijedi napomenuti da je u ovoj utrci, ali u okviru kategorije veterani, Tarik Imamagić za klub “Giro di Sarajevo” zaradio i medalju, osvojivši treće mjesto, na čemu našem uspješnom sugrađaninu svakako čestitamo.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.