FOTO: Reuf Aždahić i fondacija “Sports for children” ponovo doniraju sportsku opremu u Visokom

1192

Tokom jučerašnjeg dana u Visoko je, zajedno sa svojim prijateljima, stigao već poznati visočki donator i prijatelj, naš počasni sugrađanin Reuf Aždahić, koji već duži niz godina svoje posjete Visokom posvećuje doniranju sportske opreme i rekvizita.

Naravno i sada, kao i svaki put, Reuf je sa nekoliko svojih prijatelja dovukao ogromni kamion, prepun mnogobrojnih dječijih radosti i zadovoljstva mnogih sportista i sportskih radnika, upakovanih u sportsku opremu i rekvizite. Naši vrijedni prijatelji iz Holandije, članovi fondacije “Sports for children”, uspjeli su u proteklom periodu prikupiti zavidan broj sportskih rekvizita i različite opreme, koja će ovih dana biti donirana mnogim sportskim kolektivima i školskim ustanovama u našem gradu.

reuf azdahic holandija sport donacija (13)
Donacija opreme Franjevačkom samostanu

Naša ekipa prisustvovala je prvoj primopredaji dijela ove donacije, u krugu Franjevačkog samostana Visoko, gdje je Reuf Aždahić, sa prijateljima iz fondacije “Sports for children”, poklonio Franjevačkoj klasičnoj gimnaziji velikodušnu donaciju sportske opreme. Naravno, na opće zadovoljstvo vrijednih učenika i nastavnika, ova oprema je dopremljena u školsko skladište, te će služiti za razvijanje sportskih disciplina u novoj sportskoj sali Franjevačkog samostana, koja će uskoro biti otvorena.

Ovom prilikom uručen je i dio vrijedne donacije za Košarkašku školu “XXL Basket” Visoko, a riječ je o vrijednim i visokokvalitetnim montažnim košarkaškim konstrukcijama, koje će ova škola upotrijebiti za rad sa svojim omladinskim pogonima. Kako je za naš portal kazao trener ove košarkaške škole, Avdo Aždajić, ova vrijedna donacija itekako će pomoći za buduće organiziranje omladinske košarkaške lige u našem gradu, te za mnogobrojne projekte košarkaša.

reuf azdahic holandija sport donacija (56)
Doniranje opreme Klubu ritmičke gimnastike “Pirueta”

Na kraju dana, ekipa iz Holandije predvođena vrijednim Reufom Aždahićem, posjetila je i trening Kluba ritmičke gimnastike “Pirueta” i njihovu trenericu Aminu Hadžimehanović, prilikom čega je donirana velika količina sportske opreme za ritmičku gimnastiku. Prema riječima donatora, na kraju napornog dana i ciklusa u kojem počinje podjela opreme, osmijeh i zadovoljstvo na licima djevojčica iz KRG “Pirueta” su najveća nagrada za njih i podstrek da nastave sa doniranjem opreme za sportiste u Visokom.

Kako smo saznali dalje, tokom dana podjela opreme diljem Visokog se nastavlja, pa bi tako u nastavku ova grupa donatora iz Holandije trebala posjetiti i osnovne škole u Moštru, Gračanici i Dobrinju, a zatim i mnogobrojne sportske kolektive i druge subjekte koji su zavrijedili svojim radom doniranje opreme.

U nastavku pogledajte fotogaleriju prvog dana podjele opreme koju doniraju vrijedni Holanđani, predvođeni našim sugrađaninom Reufom Aždahićem.

Komentari

komentara