(FOTO) SIGZE: Na smetovima održane radionice o ekologiji i vršnjačkoj edukaciji

119

Savez izviđača grada Zenica danas je, na suncem okupanim Smetovima, održao prvu u nizu aktivnosti u okviru projekta „Ekološka kultura kroz vršnjačku edukaciju“ koji finansira Ministarstvo za okoliš ZDK.

Današnja radionica okupila je 65 članova Saveza izviđača i to 53 člana uzrasta od 8 do 16 godina i 12 lidera i instruktora. Teme radionica su bile „Potraga za snijegom“, u okviru koje su učesnici diskutovali o globalnom zagrijavanju planete Zemlje, dok je druga tema bila „Tragovi u snijegu“.

Pored edukativnog dijela, u drugoj radionici članovi su i prošetali u potrazi za tragovima divljih životinja koje obitavaju u blizini Izviđačkog doma na Smetovima.

 

*Ovaj tekst na portalu Visoko.co.ba objavljen je kao dio projekta “Zelena promocija – ekološka svijest kao stub zdrave i čiste životne sredine”, koji provodi redakcija portala Visoko.co.ba, uz podršku i sufinansiranje iz sredstava Fonda za zaštitu okoliša Ministarstva za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline Zeničko-dobojskog kantona.

 

Visoko.co.ba/SIGZE

Komentari

komentara