Naslovnica Sport FOTO: Sportsk...

FOTO: Sportske igre mladih u Visokom privukle veliki broj mladih sportašica i sportaša

911

Kako smo i najavljivali ranije ovog mjeseca, najljepša sportska priča u Bosni i Hercegovini danas je posjetila Visoko. Riječ je naravno o BHTelecom Sportskim igrama mladih, koje diljem Bosne i Hercegovine donose osmijehe na lica mladih sportaša i sportašica.

Karavan Sportskih igara mladih donio je danas u Visoko takmičenje u tri sporta, u nekoliko različitih kategorija, te su se tako mladi visočki košarkaši, rukometaš i nogometaši takmičili za plasman u veliko finale koje će se krajem ljeta održati u Sarajevu.

Tokom naše posjete Kulturno-sportskom centru “Mladost” u kojem se tradicionalno već treću godinu održavaju Sportske igre mladih u Visokom, razgovarali smo sa Enom Jažić, PR-om BHTelecom Sportskih igara mladih.

sportske igre mladih visoko 2016 (9)“Danas smo u Visokom, šeste po redu BHTelecom Sportske igre mladih. Naravno, kao i svake godine Visočani su odlični domaćini, a tako su nas i ove godine dočekali u fer raspoloženju, što nekako i jeste poruka Sportskih igara mladih koje uz pomoć Košarkaškog saveza BiH i uz finansijsku pomoć USAID-a promovišu fer igre za fer djetinjstvo.

Moramo reći da jedva čekamo vidjeti pobjednike u Visokom, a kao što sam već rekla Visoko je odličan domaćin tako da ćemo se sigurno zabaviti do kraja dana.” – kazala nam je Jažić ovom prilikom.

Do završetka ovogodišnjih Sportskih igara mladih ostalo je još mjesec i pol dana, a za to vrijeme karavan najljepše bh. sportske priče obići će još 25 gradova u kojima će se djevojčice i dječaci nadmetati za prolazak na državno takmičenje, dok će se veliko finale u Sarajevu održati od 16. do 20. augusta.

U nastavku pogledajte fotogaleriju sa fotografijama koje smo zabilježili na ovogodišnjem izdanju Sportskih igara mladih u Visokom.

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.