(FOTO) Sramota svih nas: Smeće na izletištima i u prirodi oko Visokog slika su društva koje hitno treba promjene

1776
Foto: Kolaž/Facebook

Iako nas okružuje predivna priroda, bogatstvo na koje bismo svi trebali biti ponosni i koje bismo trebali čuvati za buduće generacije, mnogo je nesavjesnih pojedinaca koji ne mare ni najmanje za ekologiju i očuvanje okoliša.

MARKETING

Tako je ovih dana naša sugrađanka Alma Bojčić na svom Facebook profilu objavila fotografije sramote svih nas, smeća na poznatim izletištima koja su postala sve osim mjesta na kojima je podnošljivo provesti slobodno vrijeme. U nastavku pročitajte njen tekst koji prenosimo u cijelosti:

“Od svih lijepih stvari na Facebooku evo izvinjavam se što baš kvarim sa slikama ovih društveno nesavjesnih i njihovim poganlukom.

Uz obale Fojnice a sad trenutno Sejina luka, Kazaferov most i mala ada pune obale posjetitelja iz generacije u generaciju, ali zadnjih deset godina nepodnošljivo sa ovim flašama, limenkama piva ili sokova, tanjirima, ambalažama fast food-ova, pelenama, kondomima, vlažnim maramicama, kutijama cigareta i sl.

Tako tu donesu da se malo odmore, a da odnesu rijetki su i onda u hrpicu ćušnu ostave, sakriju iza drveta i ispunjeni odu kućama.

Postavili smo more malih, improvizovanih kanti, kupimo iza njih radi svih nas, ovdje žive i djeca, ali ne mogu se igrati radi ovakve pogane mase, zadnja ova crna velika, ali i ona postaje mala ovim poganim apetitima.

Još su mi gori oni sto ponesu i onda usput otvore prozor i bace sa strane..

U vodu da ne govorim, pogotovo ovi što vole piti pive na mostu….

Evo prava slika naše prirode i društva.

Djela koja mijenjaju percepciju.

Podhitno.”

 

Visoko.co.ba/Redakcija

Komentari

komentara