FOTO: Svečanim defileom i proslavom predstavljeni maturanti MSŠ “Hazim Šabanović” Visoko

3615

Dupke puna dvorana Kulturno-sportskog centra “Mladost” večeras je bila domaćin tradicionalne proslave završetka srednjoškolskog obrazovanja učenika Mješovitog srednjoškolskog centra “Hazim Šabanović” Visoko, koji su prozivkom i svečanim defileom u ovoj dvorani počeli proslavu maturske večeri.

maturanti mss hazim sabanovic portal (7)
Sanela Slijepčević, direktorica MSŠ “Hazim Šabanović”

Veliki broj Visočanki i Visočana večeras je posjetio ovu svečanost visočkih srednjoškolaca, gdje su predstavljeni vrijedni učenici ove škole, koji su sa ovim danom završili svoje srednjoškolskog obrazovanje.

“Ove godine MSŠ ‘Hazim Šabanović’ cjelokupnoj javnosti predstavlja 215 maturanata, koji su podijeljeni u dvije skupine, odnosno, dvije generacije. Riječ je o 45. generaciji stručnih i 36. generaciji maturanata tehničkih škola koji će svečanom prozivkom i defileom kroz grad ozvaničiti završetak školovanja u našoj školi.” – kazala je ovom prilikom za portal Visoko.co.ba direktorica MSŠ “Hazim Šabanović”, Sanela Slijepčević.

maturanti mss hazim sabanovic portal (8)
Selma Tatar, učenica generacije

Također, mnogobrojnim prisutnim ovom prilikom obratila se i Selma Tatar, najbolja učenica obje ove generacije, koja je večeras svojim kolegama zaželjela srednu budućnost uz nadu da će svi jednog dana ostvariti svoje snove ka kojima teže kroz svoje školovanje.

Ove predivne maturantice i maturanti defilirajući jednom od glavnih ulica Visokog svakako su ukrasili majsku večer jednog dijela svoje mladosti i uljepšali mnogim roditeljima i prijateljima jedan dio njihovog života. Nakon svečanog defilea ulicama Visokog maturanti su se zaputili u restoran PC Vizija, gdje će zajedno proslaviti najsvečaniju večer u svojim životima do sada.

U nastavku možete pogledati kratki foto presjek večerašnjeg defilea maturanata, a detaljnu fotogaleriju potražite na našoj facebook stranici Visoko.co.ba.

Komentari

komentara