Večeras je, u prepunoj dvorani KSC “Mladost” upriličena svečana promocija i ispraćaj 51. generacije maturanata Gimnazije “Visoko”.

Ovom prilikom mnogobrojnim posjetiocima predstavljen je 161 maturant, koji su ove godine završili svoje četverogodišnje obrazovanje u okviru visočke gimnazije.

gimnazija matura 2015 (225)Svečano je promovirana i učenica 51. generacije maturanata, odlična učenica matematičko-informatičkog smjera, te predstavnik Visokog i BiH na mnogim unutardržavnim, ali i međunarodnim takmičenjima, među kojima je bila predstavnik BiH na prošlogodišnjoj Međunarodne olimpijade iz fizike, a također će i ove godine predstavljati našu državu na ovom prestižnom takmičenju.

Prilikom promocije maturanata Naida Dedić, učenica generacije, se obratila svojim kolegama i prisutnim građanima, čestitavši svima završeno srednjoškolsko obrazovanje i poželjevši im sve najljepše u nastavku školovanja.

Također, prisutnima se obratio i direktor Gimnazije “Visoko”, Mirzet Hindija, koji je kazao nekoliko riječi o ovoj sjajnoj generaciji, čestitavši tom prilikom svim maturantima i profesorima i poručivši da grad Visoko ima čime da se ponosi kada ovi mladi ljudi odu sa svojim znanjem u druge gradove na dalje školovanje.

 

Faris Pinjo sa prijateljicama
Faris Pinjo sa prijateljicama

Među ovogodišnjim maturantima Gimnazije “Visoko” našao se i momak koji je u posljednjih nekoliko mjeseci postao prava regionalna zvijezda, a to je Faris Pinjo, visočki X Factor, koji je osvojio srca mnogih djevojaka u cijelom regionu i koji ove godine završava svoj put u srednjoj školi.

Ekipa Visoko.co.ba, također, ovom prilikom svim maturantima želi mnogo sreće, zdravlja i uspjeha u životu i daljem školovanju, te se nadamo da će ove djevojke i mladići biti pravi prezentatori Visokog u svom životu i poslu.

U nastavku pogledajte dio fotografija sa ove svečanosti, a sve fotografije možete pogledati u fotogaleriji na našoj facebook stranici Visoko.co.ba.

 

 

Komentari

komentara