FOTO: Svečanim prijemom i večerom u Visokom tradicionalno proslavljen Dan policije ZDK

1264

Povodom obilježavanja 15. maja, Dana policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, sinoć je u restoranu PC Vizija upriličen prijem komandira PS Visoko, Fahrudina Pušine i načelnika PU II Mirsada Pehadžića za predstavnike policijskih struktura ZDK i KS, kao i za predstavnike političkog, privrednog i vjerskog života Visokog. Ovo je druga godina zaredom da predstavnici visočke policije na ovakav način okupljaju predstavnike raznih sfera života Visokog, te kolege iz ZDK i KS, a na ovo je jedan od pravih primjera povezivanja lokalne zajednice sa organima reda i mira, što je itekako pohvalna praksa jednog bh. MUP-a.

MARKETING

Odzivom u velikom broju, lokalna zajednica na dostojanstven način i ove godine odala je priznanje predstavnicima policijskih struktura za doprinos u radu, ali s druge strane i policijske strukture održavaju saradnju s lokalnom zajednicom, kao važan preduvjet očuvanja reda i mira, kao i niske stope kriminaliteta u samom gradu Visokom.

Ovom prilikom domaćin prijema, komandir PS Visoko Fahrudin Pušina, zahvalio se prisutnima na dolasku, potvrđujući time korektnu saradnju policije i cijele visočke zajednice.

dan policije visoko 2016 za portal (10)
Fahrudin Pušina, komandir PS Visoko

“Dolazak vas i naših kolega, ne samo iz Visokog i okolnih gradova, nego i cijelog Zeničko-dobojskog kantona i susjednog Kantona Sarajevo, pokazatelj nam je da naša policija realizirajući svoje profesionalne aktivnosti ima izgrađenu veoma dobru saradnju sa predstavnicima raznih sfera našeg društva. Čestitam svim kolegama 15. maj, Dan policije Zeničko-dobojskog kantona.” – kazao je ovom prilikom komandir Pušina.

Semir Šut, policijski komesar MUP-a ZDK: Odlučno se obračunavamo sa kriminalitetom u želji da pridobijemo povjerenje građana Visokog i drugih gradova ZDK

Prijem povodom proslave Dana policije ZDK sinoć održan u Visokom posjetio je i Semir Šut, policijski komesar MUP-a ZDK, prvi čovjek policije našeg kantona. Iskoristili smo ovu priliku da razgovaramo sa komesarom Šutom, koji je za portal Visoko.co.ba kazao nešto više o centralnoj manifestaciji koja je održana jučer u Zenici povodom Dana policije ZDK, kao i o policijskim službenicima iz Visokog koji su tom prilikom nagrađeni.

dan policije visoko 2016 za portal (2)
Semir Šut, policijski komesar MUP-a ZDK

“Kada je u pitanju centralna manifestacija s ponosom možemo reći da je ovogodišnja centralna manifestacija Dana policije ZDK najposjećenija, sa brojnim gostima iz svih nivoa vlasti iz cijele BiH. Zaista se jedan impozantan skup održao danas (jučer op. ur.) održao u Zenici i na to možemo biti itekako ponosni. Također, mogli ste primijetiti na manifestaciji da su pripadnici Policijske stanice Visoko bili itekako zastupljeni, kada je riječ o nagradama, te su odsjek za administraciju i podršku PS Visoko dobili pohvalu, istaknuvši se jednim zajedničkim radom, te su zasluženo pohvaljeni.

Pored njih, naš šef kriminaliteta iz PS Visoko, Elvedin Fišek, također jednim nesebičnim doprinosom, te profesionalnim i ozbiljnim pristupom je dokazao da je zaslužio veliko priznanje, Srebrenu policijsku značku koja mu je uručena danas, nakon jednoglasne odluke kolegija. Te, najzad, još dva policijska službenika su dobili nagrade, jedan pohvalu, a jedan plaćeno odsustvo od pet dana. Sveukupno to je nagrada za veliki trud, rad i rezultate, koje smo uložili i ostvarili u Visokom.” – govorio je ovom prilikom komesar Šut.

Također, posebno zanimljiva tema, o kojoj nam je ovaj vrijedni policijski komesar govorio na kraju našeg razgovora jeste i sigurnost građana Visokog, te operativni centar i video nadzor u našem gradu, koji bi trebao smanjiti stopu kriminaliteta i povećati sigurnost građana.

“Želim s ovog mjesta da vam odgovorni kažem da ćemo nastaviti sa praćenjem trenda kriminaliteta i odlučno se obračunati s tim, trudeći se da zadobijemo povjerenje građana, kako u Visokom, tako i u drugim gradovima ZDK. Također, pratiti ćemo i procenat manjka policijskih službenika, prema kojem ćemo upošljavati nove gdje je to potrebno. Već ranije sam govorio za medije u Visokom da smo mi u PS Visoko napravili nekoliko koraka da premostimo onaj dramatični manjak, koji je danas dosta manji nego prije dvije godine. Svjesni smo da su policijske stanice Breza, Vareš i Visoko one sa najvećim manjkom policijskih službenika, o čemu ćemo itekako voditi računa u narednom periodu od nekih godinu dana.

Također, vrlo brzo ćemo početi sa radom na Operativnom centru u Visoko i mogu vam reći da mislim da će, onim što je Općina Visoko zamislila i onim što je već prošle MUP ZDK već ispoštovao, uplativši određena novčana sredstva, Visoko biti, ako ne najbolji, onda jedan od najboljih gradova u BiH koji je pokriven nadzorom. U odnosu na veličinu grada i broj stanovnika mislim da ćete imati najveći broj video kamera, što će doprinijeti smanjenju kriminaliteta u vašem gradu, a što će itekako pomoći nama u svakodnevnom radu.” – kazao nam je komesar Šut ovom prilikom, govoreći o radu na smanjenju kriminaliteta u Visokom.

U nastavku možete pogledati kratku fotogaleriju sa fotografijama koje su članovi naše redakcije zabilježili na sinoćnjem prijemu, dok detaljnu fotogaleriju možete potražiti na našem facebook portalu Visoko.co.ba.

Komentari

komentara