Naslovnica Foto Korner FOTO: Svečano...

FOTO: Svečano obilježen Dan škole Franjevačke klasične gimnazije, učenica generacije Marija Ivanović

553

Izložbom slika akademika fra Perice Vidića i svečanom priredbom obilježen je Dan škole Franjevačke klasične gimnazije Visoko. Škola, koja je samo u vrijeme Drugog svjetskog rata i agresije na Bosnu i Hercegovinu nakratko prekidala svoj rad, najstarija je visočka srednja škola, u kojoj su dugi niz godina podučavane brojne generacije mladih iz Visokog, ali i iz cijele BiH.

Tom prilikom, kroz prigodan program predstavili su se učenici škole, a prisutnim se obratio Fra Zvonko Miličić i zahvalio na dolasku, te istakao pozitivne rezultate koje su učenici ove škole ostvarili tokom školske godine. A onda je i proglasio učenicu generacije, Mariju Ivanović, koja se također obratila prisutnim:

“Želim se, prije svega, zahvaliti svojim roditeljima, profesorima, odgajateljima i upravi škole što su mi ovo omogućili. Također, želim zahvaliti i svim učenicima naše legendarne generacije kojima ova diploma jednako pripada. Čestitam svima na stečenom znanju Franjevačke klasične gimnazije i svim pruženim prilikama. Ono što je još važnije, čestitam svima na sklopljenom prijateljstvu, divnim iskustvima i uspomenama koje će nas zajedno povezivati. Još jednom, veliko hvala i sretno u nizanju daljnjih uspjeha, jer ovo je tek početak.”

Još fotografija koje smo za vas pripremili, možete pronaći na našoj web stranici.

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.